DOLAR 32,5827 0.03%
EURO 34,9409 0.06%
ALTIN 2.428,08-0,07
BITCOIN 2172671-0,70%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında AİÇÜ’de fidanlar toprakla buluştu

Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında AİÇÜ’de fidanlar toprakla buluştu

ABONE OL
20:13 | 11 Kasım 2021 20:13
Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında AİÇÜ’de fidanlar toprakla buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı tarafından “Milli Ağaçlandırma Günü” ilan edilen 11 Kasım’da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde yaklaşık 2 bin fidan, geleceğe nefes dünyaya nefes olması için toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 11 Kasım’ı Milli Ağaçlandırma Günü ilan etmesi sonrası başlayan ağaçlandırma seferberliği ile yurt genelinde milyonlarca fidan dikimi yapıldı. “Geleceğe Nefes” sloganı ile “252 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyası kapsamında merkezi yerleşkede gerçekleştirilen fidan dikim törenine Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL, Ağrı Belediye Başkan Vekili Mehmet ALPASLAN, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik KARABULUT, il protokolü, akademisyenler, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yapılan duanın ardından iki Mavi Ladin ağacını Ağrı Valisi Dr. Osman VAROL ile birlikte toprağa diken Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Prof. Dr. KARABULUT, yüzde 65’i yeşil alan olarak düzenlenen kampüste yaklaşık 130 bin ağacın yer aldığını, bugün dikimi yapılan Huş, Akça Ağaç, Kara Ağaç, Mavi Ladin ve Sarı Çamdan oluşan 2 bin ağaçla birlikte bu sayının 132 bine ulaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın himayesinde gerçekleştirilen bu büyük kampanya ile ülkemizin yeşil görünümünün daha da arttığını belirten Prof. Dr. KARABULUT, “Dikilen her bir fidanla bir nefesin canlandırıldığı bu büyük kampanyayla üniversite olarak 2 bin fidanı toprakla buluşturduk. Yeşil ve doğayla iç içe bir yapıda dizayn ettiğimiz kampüsümüzün ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip yeşil dokusunu koruyarak yaygınlaştırma çalışmalarımız bundan sonra da sürecektir.  Hz. Peygamber’in (s.a.v.) de tavsiyeleri doğrultusunda yeşilin binbir tonuyla toprağa hayat, canlılara nefes olacak ağaçları dikmeye ve kampüsümüzü daha da yeşillendirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.