DOLAR 32,5726 0.08%
EURO 34,9632 0.21%
ALTIN 2.425,770,12
BITCOIN 2085960-3,53%
Ağrı
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milletvekili Çelebi:Doğalgaz rezervi cari açıktan sanayiye kadar her alanda elimizi güçlendirecek

Milletvekili Çelebi:Doğalgaz rezervi cari açıktan sanayiye kadar her alanda elimizi güçlendirecek

ABONE OL
21:14 | 21 Ağustos 2020 21:14
Milletvekili Çelebi:Doğalgaz rezervi cari açıktan sanayiye kadar her alanda elimizi güçlendirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Çelebi: Doğalgaz rezervi cari açıktan sanayiye kadar her alanda elimizi güçlendirecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfinin Karadadeniz’de gerçekleştirildiği müjdesinin çok önemli olduğunu belirterek, “Artık Türkiye, cari açığın kapatılmasından sanayi üretimine askeri harcamaların azalmasından ekonomik bağımsızlığa kadar her alanda elini güçlendirecek. Milletimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Fatih sondaj gemisinin Karadeniz’de yaptığı doğal gaz keşfinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 320 milyon metreküp doğal gaz rezervi bulduğuna ilişkin verdiği müjdeyi değerlendiren Milletvekili Ekrem Çelebi, doğalgazın, Türkiye enerji sektörü açısından son derece önemli konuma sahip olduğunu söyledi. Elektrik üretiminde, konutlarda ve sanayide kullanılan doğalgazın tamamına yakınını ithal edildiğini, bulunan doğalgaz rezerviyle dışa bağımlılığın tamamen biteceğini bildiren Çelebi, “Bugün çok heyecanlıyız, gururluyuz ve mutluyuz. Ülkemizin geleceği açısından çok önemli, tarihi bir gün yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı müjde, her alanda milli ekonomimizin sağlanmasını, dışa bağımlılığın azaltılmasını sağlayacak. Cari açık değil, cari fazla veren bir ülke olacağız; başta enerji olmak üzere sanayiden askeri harcamalara, ekonomiden ulaşıma kadar her alanda milli ve yerli imkanlarla elimizi güçlendireceğiz.” diye konuştu.

“İSTİKAMETİMİZ DAHA BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE”

Fatih sondaj gemisinin Karadeniz’de keşfettiği doğalgaz kaynağı ile yeni bir dönemin kapılarının aralandığını kaydeden Milletvekili Ekrem Çelebi, bugün Türkiye’nin enerji tarihinde çağ atladığını bildirdi. Çelebi, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjde, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’in, ekipleriyle birlikte Türkiye sevdasıyla sürdürülen doğru enerji politikalarının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Artık, petrol ve doğal gaz neredeyse Fatih sondaj gemimiz orada olacak, milyarlarca dolarlık ithalatımız tarihe karışacak. Türkiye bugün artık dünden daha güçlü. Pandemi dolayısıyla Avrupa’da, ABD’de ekonomiler daralırken, Türkiye 2020 yılını ekonomik gelişmeyle sürdürüyor. İstikametimiz daha büyük ve güçlü Türkiye. İnşallah 2021 yılı da atılım yılı olacaktır. Müreffeh Türkiye’nin kalkınma hikayesi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tüm hızıyla yazılmaya devam ediyor. 83 milyon vatandaşımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Bu büyük atılıma liderlik yapan Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.