DOLAR 32,4281 0.04%
EURO 34,4651 -0.15%
ALTIN 2.486,600,15
BITCOIN 2022162-3,94%
Ağrı
12°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milletvekili Çelebi’den Ağrı’ya ‘TBMM Evi’ önerisi

Milletvekili Çelebi’den Ağrı’ya ‘TBMM Evi’ önerisi

ABONE OL
14:13 | 31 Ekim 2020 14:13
Milletvekili Çelebi’den Ağrı’ya ‘TBMM Evi’ önerisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, TBMM’nin 100. kuruluş yılı dolayısıyla Ağrı’ya sembolik olarak bir ‘TBMM Evi’ yapılması önerisinde bulundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam eden 2021 yılı bütçe görüşmelerinin ikinci gününde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ve Sayıştay’ın bütçe kanun teklifleri ve kesin hesapları üzerinde görüşmeler gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un da bütçe sunumu yaptığı görüşmelerde, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de söz alarak Ağrı’ya ilişkin bir öneride bulundu.

2020 yılının, Doğubayazıt ilçesinde bulunan ‘İshak Paşa Sarayı’ yılı olması için kampanya yürüten, bu konuyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2 kez görüşme gerçekleştiren Çelebi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yılı ‘Patara Yılı’ ilan ettiğini, pandemi dolayısıyla önümüzdeki yılın da aynı uygulamayla süreceğini anımsattı.

“AĞRI’NIN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTTIRMA GAYRETİNDEYİZ”

Ağrı’nın kültür, turizm, tarih ve doğal güzellikleriyle anılması ve var olan potansiyelinin tüm ülkeye yayılması için çalışmalar yaptıklarını belirten Çelebi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a, Ağrı’ya ‘TBMM Evi’ yapılması önerisi getirdi. Çelebi, bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, “Acaba Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, kenti daha cazip hale getirmek ve var olan potansiyelini yükseltmek amacıyla Ağrı’da sembol olarak bir TBMM Evi yapabilir mi?” sorusunu yöneltti.

Milletvekili Çelebi, amacının Ağrı’ya olan ilgiyi arttırmak olduğunu belirterek, “Ağrı Dağı, Nuh’un Gemisi’nin izi, İshak Paşa Sarayı, Kuş Cenneti, Balık Gölü, Meya Mağaraları, meteor çukuru, Kösedağ, Süphan Dağı, Murat Nehri, Diyadin Kanyonu, Küpkıran Kayak Merkezi, termal kaplıcaları ve bölgenin en önemli inanç merkezlerinden olan Ahmed-i Hani Türbesi’ne ev sahipliği yapan Ağrı’mız, bir TBMM Evi’nin yapılması ile değerine değer, turizm potansiyeline güç katmış olacaktır.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.