DOLAR 32,3416 0.18%
EURO 35,1168 -0.24%
ALTIN 2.239,29-0,17
BITCOIN 2048805-6,87%
Ağrı

KAR YAĞIŞLI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Metin Feyzioğlu: “Türkiye- KKTC Daima El Ele”

Metin Feyzioğlu: “Türkiye- KKTC Daima El Ele”

ABONE OL
19:34 | 28 Ocak 2023 19:34
Metin Feyzioğlu: “Türkiye- KKTC Daima El Ele”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Genel Kurulu’nda üreticilerle bir araya geldi.

Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Genel Kurulu’nda üreticilerle bir araya gelen Büyükelçi Feyzioğlu, konuyla alakalı yaptığı açıklamada, “Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Genel Kurulu’nda göz bebeğimiz üreticileri selamlama imkanı buldum. Teşekkür ederim Sayın Divana.

Asrın projesi ile Türkiye’den su geldi. Karada dağıtımı için DSİ’miz çalışıyor.

Ondan daha büyük projemiz, kablo ile elektrik. KKTC hem enerji arz güvenliğine kavuşacak hem üreticinin ve herkesin elektrik maliyeti ucuzlayacak.

Gümrük otomasyon sistemi tamamlandı. Gazimağusa Liman Gümrüğü’nde işlem süreleri çok kısalacak.

TİKAmız ile narenciye kurutma ve paketleme pilot projelerini hayata geçiriyoruz. Tarıma dayalı sanayi gelişecek.

Dijital Dönüşüm Ofisimiz KKTC e- devlet yapısını tamamladı. Şimdi sıra KKTC kurumlarının hizmetlerini yüklemesinde. E devlet içinde çalışacak Çiftçi Kayıt Sistemi planlama imkanı ve hizmete erişim kolaylığı sağlayacak.

Üreticinin ürünü Mersin’den dönmesin diye Devlet Laboratuvarını yeniliyoruz. Keşke bir organizasyon yapılsa da dondurulmuş gıdaları getiren soğutmalı kamyonlar boş dönmesi, narenciyeyi Türkiye’ye götürse. İki yönlü de taşıma maliyeti yarı yarıya azalır. Tüketici faydalanır. Kıbrıs Türk Ticaret Odası el atsa çözülür sanırım.

Bir Rum gazete makalesinde okudum. Bu ve nice projelerle Kuzey Kıbrıs kendine yeter hale geliyor diye şikayet ediyorlardı. Memnun oldum. Bir üzücü haber vereyim onlara. Şikayetleri daha da artacak. Türkiye- KKTC iş birliği ile KKTC yere sapasağlam basan, kendine yeten bir ekonomiye kavuşacak.

TÜRKİYE- KKTC DAİMA EL ELE.

DESTEĞİMİZİN TEK DAYANAĞI VAR: KARDEŞLİK HUKUKU” ifadeleri yer aldı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.