DOLAR 32,3785 0.16%
EURO 35,1844 -0.02%
ALTIN 2.325,310,27
BITCOIN 22916692,52%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Metin Feyzioğlu: ‘Kuvvetler ayrılığını tereddütsüz hayata geçirmek zorundayız’

Metin Feyzioğlu: ‘Kuvvetler ayrılığını tereddütsüz hayata geçirmek zorundayız’

ABONE OL
17:18 | 19 Kasım 2021 17:18
Metin Feyzioğlu: ‘Kuvvetler ayrılığını tereddütsüz hayata geçirmek zorundayız’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Barolar Birliği (TBB)Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Gümüşhane’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek TBB Başkanlığı yaptığı 8 yıldaki ‘hizmetlerini’ anlattı. 

TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Gümüşhane’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Feyzioğlu, Gümüşhane Baro Başkanı avukat Metin Arslan, Bayburt Baro Başkanı avukat Serkan Pekmezci, Erzurum Baro Başkanı avukat Talat Göğebakan, Ardahan Baro Başkanı avukat Murat Yolcu, TBB delegeleri ve baro avukatlarının da katıldığı programda TBB Başkanlığı yaptığı 8 yıldaki ‘hizmetlerini’ anlattı. 

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu basın mensuplarına yaptığı konuşmada kuvvetler ayrılığını tereddütsüz hayata geçirmek zorunda olduklarını dile getirerek; “Bana göre Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun yapısı değiştirilmeli. Türkiye Barolar Birliği’nin de zaten yıllardır söylediği budur çünkü kuvvetler ayrılığını tereddütsüz hayata geçirmek zorundayız. ‘Hâkimler Kurulu’ ve ‘Savcılar Kurulu’ diye ayrı kurullar yaratılmalı. ‘Hâkimler Kurulu’nun başına Yargıtay Başkanı geçmeli. ‘Savcılar Kurulu’nun başına ise Yargıtay Başsavcısı geçmelidir.

Meclis’imizin çok yüksek bir çoğunlukla seçeceği isimlerle Yargıtay ve Danıştay genel kurullarımızın seçeceği isimlerle liyakat esaslı doldurulabilir. Her toplumu ilgilendiren soruşturma ve dava bizi tribünlere çıkarıyor ve birbirimize bağırıyoruz. Toplumu ilgilendiren her davada sosyal medya üzerinden birbirimize ateş ediyoruz.

Avukatlar, hâkimler, savcılar gerçeğe ulaşmak için yapmak zorunda olduklarını o süreç içerisinde ıslıklar, alkışlar, yuh sesleri arasında adeta bir derbi maçı oynanır gibi yürütmek zorunda bırakılıyor. Oysa Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun yapısını tereddüt uyandırmayacak şekilde değiştirirseniz, yargı görevi yapanların en iyi şekilde yetişmesini sağlarsınız.” açıklamalarında bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.