DOLAR 32,4978 0.25%
EURO 34,6118 0.32%
ALTIN 2.488,550,23
BITCOIN 2023327-2,85%
Ağrı
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Memura ve Emekliye Ek Zam Müjdesi

Memura ve Emekliye Ek Zam Müjdesi

ABONE OL
20:29 | 03 Ocak 2022 20:29
Memura ve Emekliye Ek Zam Müjdesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başlayan yeni yılın ilk Kabine Toplantısı sona erdi. Ekonomiden dış politikaya, sağlıktan eğitime kadar birçok konuya sahip olan toplantıda 2021 değerlendirmesi ve 2022’deki yol haritaları konuşuldu. Kabine Toplantısı’nın en önemli gündemini ise emekli ve memur maaş zamları oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderlik ettiği Kabine Toplantısı’nın en önemli gündem maddesini emekli ve memur maaş zamları oluşturdu. Toplantıda ekonomideki gelişmeler, ihracat rakamları, döviz hamleleri ve ekonomide Türkiye Modeli de ele alınarak yeni politikalar değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın sona ermesinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 2 yıla damga vuran koronavirüs salgınının ve ekonomik sorunların herkesle birlikte ülkemizi bir süre daha etkileyeceği görülüyor.

Geçtiğimiz 20 yılda ülkemizin kalkınma altyapısında sağladığı ilerleme sayesinde, Türkiye’yi küresel sağlık ve ekonomi krizinden olumlu yönde yarıştırmayı başardık. Her ne kadar birileri bir kısmı yalan haberler olmak üzere, milletimizin morali bozmaya çalışsa da dünyayı izleyen herkes Türkiye’nin durduğu yeri takdirle karşılıyor.

Daha bugün ihracat rakamlarını açıkladık. Geçen yıl Türkiye ihracatın lokomotifi olduğu hızlı büyüme eğilimini sürdürdü. 225 milyar dolarlık ihracatla küresel ihracattan ilk kez yüzde 1’den fazla pay aldık. Girdiğimiz yeni yılda ihracatımızı çok daha fazla ileri seviyeye çıkarmak için gündemimizde çok daha fazla plan ve proje var. Önümüzdeki yıl bu vakitler milletimize çok daha güzel müjdeler vermeyi ümit ediyoruz.

Salgının turizm sektöründe açtığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için verdiğimiz desteklerin karşılığını gördüğümüz bir yılı geride bıraktık. 29 milyon turist ve 24 milyar doları aşan gelir sağladık. Ziyaretçi sayısında yüzde 83’lük artış oldu.

Artık hedefimiz çok daha yüksek bir gelir seviyesine çıkmaktır. İnşallah 2022 yılı bu hedefe yaklaştığımız, verimli bir sezon olacaktır. Tesis sahibinden çalışanlarına kadar, ülkemize kazandırdıkları bu başarı için teşekkür ediyorum.

KOSGEB destekleri adına bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bilindiği gibi nisan ayında mikro ve küçük işletmelere yönelik bir hızlı destek programı başlatmıştık. Bu programın kapsamını, yeni mezun gençlerimizin istihdamını teşvik edecek şekilde genişletiyoruz. Son 12 aydaki çalışan sayısını koruyup, meslek lisesi veya üniversite mezunu gencimizi en az 12 ay boyunca istihdam etme taahhüdünde bulunan işletmelere 100 bin lira destek veriyoruz. Kadın istihdamında bu rakam 110 bin lirayı buluyor.

20 Aralık’ta piyasalarda denge sağladık. İş, serbest piyasa ekonomisi kurallarının dışına çıktı. Kur korumalı Türk Lirası mevduatına kısa sürede 78 milyar liralık bir geçiş sağlandı. Bu ekonomimize güvenin işaretidir. Açıkladığımız tedbir paketinin, bizim veya ilgili kurumlarımız tarafından hayata geçilebilecek olanların tamamını uygulamaya soktuk. Döviz ve altın cinsi hesaplardan vadeli TL hesaba dönüştürülen hesaplara stopaj oranı sıfırlandı. Temettü gelirlerine uygulanan stopaj oranı %15’ten %10’a indirildi. Talep edenler, bankalardaki altın hesaplarında tuttukları birikimleri fiziki altın olarak da alabilecek. Kredi garanti fonunun daha aktif ve kapsayıcı şekilde çalıştırılmasıyla ilgili protokol haya geçiyor. TL için hazine desteğine, imalat ve 1 puanlık indirim yapılmasına, BES’deki devlet katkısını %30’a çıkarılmasına, gelire endeksli senetlerin ihracatına tüm bunlara yönelik kanun teklifi yarın TBMM’nin huzuruna sunuluyor.

Vatandaşımıza fiyat artışına ezdirmeme sözümüzü yerine getiriyoruz. Vatandaşımıza verilen kömür desteğinin doğalgaz faturası desteği olarak da verilebileceğinin müjdesini vermek istiyorum. Doğalgaz ve elektrikte 165 milyar lirayı kamudan karşıladık.

Enflasyonun boynunu kırarak tekrar tek haneli rakamlara getirmekte kararlıyız. Vatandaşlarımızın gelirlerini enflasyonun altında ezdirmeyeceğiz. Hiçbir vatandaşımızı fiyat artışlarının yükü altında bırakmadık, bırakmayacağız. Asgari ücrette yaptığımız artış bunun önlemlerinden biridir.

Dünyadaki fiyat artışlarından etkileniyoruz. Bu ülkemize mahsus bir durum değildir. Enflasyonun boynunu kırarak, tekrar tek haneli rakamlara geriletmekte kararlıyız. Döviz kurundaki dalgalanmanın da bunun etkili olduğunu biliyoruz. Döviz kurundaki köpüğü aldığımızda nasıl daha gerçekçi bir tablo önümüze çıktıysa, enflasyonda da bunu yapacağız.

Memurların maaşında toplamda yüzde 28 oranında bir artış yapıldı. Yüzde 5’lik dönem zammını yüzde 7,5 olarak uygulama kararı aldık. Memurlarımızın maaş artış oranını yüzde 30,5’a çıkardık. Emeklilerimizin maaşında ise enflasyon oranı kadar artış zaten yapılacak. Bunun yanında artık en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL olacak.” ifadelerinde bulundu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.