DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BITCOIN 23085453,64%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mehmet Metiner’den ‘yeni çözüm süreci’ çıkışı!

Mehmet Metiner’den ‘yeni çözüm süreci’ çıkışı!

ABONE OL
13:38 | 16 Haziran 2022 13:38
Mehmet Metiner’den ‘yeni çözüm süreci’ çıkışı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mehmet Metiner’den ‘yeni çözüm süreci’ çıkışı. AK Parti Eski Milletvekili ve Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİRDER) Genel Başkanı Mehmet Metiner, yeni bir çözüm sürecinin başlayabileceğini açıkladı.

Demokrasi ve Birlik Derneği (DEMBİRDER) Genel Başkanlığını yapan eski AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner, ‘Kürt sorununun çözümü için yeni bir sürecin başlayabileceğini’ söyleyip, bunun için ön şartının da PKK’nın koşulsuz olarak silahlarını bırakması olduğunu açıkladı.

Eski Milletvekili ve Genel Başkan Metiner’in açıklamalarında, “Evet yeni bir çözüm süreci başlayabilir ama PKK koşulsuz olarak silahlarını bırakması lazım. HDP de kendi siyasal gücüne güveniyorsa buyursun, fikirleri ile çıksın. Diyarbakır’da, Hakkâri’de yarışalım. Ama ben Hakkari’ye gittiğimde hemen tehdit edecek, sonra Türk devleti faşist olacak.

HDP’nin elinde silah var. HDP şöyle bir partidir. Dağda PKK var, silahlı bir terör örgütü var. Bir kısmına diyor git gazete aç, bir kısmının eline silah veriyor, bir kısmına da git siyaset yap diyor. Ne farkı var?

Bir terör örgütü var, herkese görev veriyor. Terörün siyasetini yapıyorsan en az onun kadar suçlusun. Silahları geri çeksinler, gelsinler demokratik siyaseti demokratik rekabet içinde yapalım. HDP Kürtler için ne istiyor, ben bilmiyorum, siz biliyorsanız söyleyin. HDP silahların arkasına sığınarak, bizim karşımıza çıkmasın.” İfadeleri yer aldı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.