DOLAR 32,6359 0.4%
EURO 34,7816 0.04%
ALTIN 2.513,131,17
BITCOIN 2002077-0,73%
Ağrı
19°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Malatya ve Gaziantep’te eşya tahliyesi yasaklandı!

Malatya ve Gaziantep’te eşya tahliyesi yasaklandı!

ABONE OL
16:54 | 21 Şubat 2023 16:54
Malatya ve Gaziantep’te eşya tahliyesi yasaklandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve başta Malatya ve Gaziantep’in de içinde bulunduğu 10 ilimizi etkileyen yıkıcı depremler sonrasında ağır hasar alan binalardan eşya tahliyesi ikinci bir karara kadar durduruldu.

Gaziantep Valisi Davut Gül, ağır hasarlı binalardan eşya almanın ikinci bir karara kadar yasaklandığını duyurdu. Vali Gül’ün konuyla alakalı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Müstakil ve artçı depremler devam etmektedir. Acil yıkılacak binalara giriş yasaktır. İkinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma, kısıtlı sürede girme çıkma tamamen durdurulmuştur.” ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili Malatya Valiliği’nden de bir açıklama yapıldı. Açıklamada, kentte artçı sarsıntıların devam ettiği hatırlatıldı. Yapılan tespitlere göre, ağır hasarlı binalara herhangi başvuru, uzman raporu ve izin olmadan girildiğinin müşahede edildiği, bu durumun vatandaşların can güvenliği konusunda ciddi risk ve tehlike oluşturduğu ifade edilen açıklamada, “Bu kapsamda ikinci bir karara kadar ağır hasarlı binalardan eşya alma kısıtlı sürede de olsa tamamen durdurulmuştur. Vatandaşlarımızın bu konuda ilgili birimlerden herhangi bir izin talebinde bulunmamaları, kolluk kuvvetlerine izin konusunda baskı yapmamaları, can güvenliği nedeniyle belirtilen yasak kararına uyulması önem arz etmektedir.” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.