DOLAR 32,3416 0.24%
EURO 35,1676 0.01%
ALTIN 2.304,371,19
BITCOIN 22930322,70%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında ilk açılış yapıldı

“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında ilk açılış yapıldı

ABONE OL
12:28 | 11 Kasım 2021 12:28
“Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında ilk açılış yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında Ağrı’ya kazandırılan ilk kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.

Ağrı Valisi Dr. Varol, kitapların nesiller arası haberleşmeyi sağlayan iletişim araçları olduğunu vurgulayarak “Kitap okuma seferberliği ile ilgili ilimizde çok çeşitli projeler yürütüyoruz. Bu projelerimiz Pandemi dolayısıyla verilen arada sekteye uğramış olsa da yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla birlikte projelerimizi kaldığı yerden yürütme gayreti içerisindeyiz.” dedi.

Vali Dr. Varol, ülke çapında başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında çalışmaların hızla başladığını ifade ederek “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in talimatlarıyla ilimizde kütüphanesi olmayan 554 okulumuza kısa bir sürede kütüphane kazandırmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Bunu yaparken de ilimizin en önemli değerlerini sembolize edecek tasarımlar ortaya koyuyoruz. Bu tasarımlarda, ilimizdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından üretilen materyalleri kullanıyor; okullarımıza kazandıracağımız kütüphanelerin ilimizin değerlerini yansıtacak olması ve ilimizde yine okullarda üretilen malzemelerle yapılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bugün burada, tasarımıyla Nuh’un Gemisi’nin sembolize edildiği, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında ilimize kazandırdığımız ilk kütüphanenin açılışını gerçekleştireceğiz.” dedi.

Kütüphanenin öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Varol, öğrenciler ile kurdele keserek kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından kütüphanede incelemelerde bulunan öğrencilerimizle kitaplar hakkında sohbet eden Vali Varol, öğrencilerin gözündeki ışığın, kendilerine güç verdiğini belirtti. Kütüphanede akıl ve zeka oyunu oynayan çocuklarımıza oyunlarında eşlik eden Valimiz Dr. Osman Varol, öğrencilerimizin davetini geri çevirmeyerek onlarla oyun oynadı. Kütüphane içerisinde bulunan alanda kodlama eğitim alan evlatlarımızla bir süre sohbet eden Vali Varol; kendine güvenen, gelişime açık ve öğrenme arzusu olan evlatlarımızın eğitim gördükleri okulların çağımızın gelişimine ayak uyduran teknolojik ve teknik altyapıya sahip olduğunu vurguladı.

Ağrı Valisi okulda incelemelerde bulunarak okulun kapasitesi ve teknik donatıları hakkında yetkililerden bilgi aldı. Varol, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip gelecek hedefleri hakkında bilgi aldığı öğrencilere başarılar diledi.

İncelemelerinin ardından öğretmenlerle buluşarak öğretmenlerin çok hassas ve önemli bir görevi icra ettiğini vurgulayan Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, öğretmenlere başarılar diledi.

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.