DOLAR 32,5772 0.18%
EURO 34,7227 0.14%
ALTIN 2.417,69-0,60
BITCOIN 21690430,01%
Ağrı
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kürtler Ve Algı

Kürtler Ve Algı

ABONE OL
11:00 | 09 Mart 2019 11:00
Kürtler Ve Algı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her zaman ki gibi Ak Partiye ve Cumhurbaşkanına Kürtlerin verdiği desteğin önünü kesmek için yapılan algı operasyonlarına bu seçimde de rastlıyoruz. Tek fark daha önce bu algıyı sadece Hdp nin yapması.

Bu seçimde bütün partiler Cumhurbaşkanının Hdp ye oy veren seçmene terörist dediği üzerinden Kürtlere yönelik yalan propagandayı ortak söylem olarak kullanıyorlar. Nitekim Cumhurbaşkanı böyle bir söylemi ispatlarsalar istifa ederim dedi ve konu kapandı.

Ama bu seferde bazı çevreler Kürtlere yönelik farklı bir algının peşine düştü, oda yok efendim Kürdistan diye bir bölge yokmuş demiş de, efendim Osmanlı kayıtlarında bu varmışta gibi gibi şeyler. Peki o zaman bu işe içerlenen arkadaşlar neden bu soruyu yani Osmanlıda olan bir şeyin neden şimdi olmadığı sorusunu Chp li arkadaşlara sormuyor özelliklede Hdp li arkadaşlar. Mesela İstanbul, İzmir ve Ankara da desteklemeyi düşündükleri Chp adaylarına. Çünkü Osmanlıda olupta bu gün olmayan ne varsa Chp ve onun zihniyeti tarafından kaldırıldı.

Cumhurbaşkanı net bir şekilde somut olarak böyle bir yerin olmadığını söylüyor. Bu yalan mı, yok öyle bir yer. Bu Kürdistandan gocunma meselesi değildir şayet öyle olsaydı TRT Kurdi’yi kurmazdı yada Irak Kürdistanıyla ticari ve sosyal anlamda ilişki kurmazdı. Ret, İnkar hele hele asimilasyon olan bir yerde TRT Kurdi diye bir kurum olur mu, ve bunun dahasıda var. O gün Kürdistan tanımını kaldıran Chp yarın sizin oylarınızla TRT KURDİ’yi kaldırmasın. Olur mu olur vallah. İçten içe nasıl diş bilediklerini hepimiz biliyoruz. Onlar için Hdp ve Kürtler sadece Tayyip Erdoğan gidene kadar gerekli ve kıymetli. Suruçta, Roboskide, Türkmenlere giden tırlarda, Pariste işlenen üç kadı cinayetinde bunların hepsinde yaratılmak istenilen algı Erdoğanla Kürtler arasında ki bağı koparmaya yönelikti, bu gün yapılan Hdp li seçmene terörist dedi ve Kürdistan algısı o gün yapılmak istenilenle aynı şey. 17-25 Aralıkta inanan ve muhafazakar kitleye hırsızlık etiketiyle sundukları algıyı Kürtlere farklı versiyonda sunuyorlar. Ama hiç kimse bu oyunlara gelmedi ve gelmeyecek.

Hele Meral Akşener’in Iğdırda Hdp kazanmasın diye aday çıkarmıyoruz söylemi Kürtleri rencide olmuş pisikolojisiyle sanılanın aksine Iğdırdan ziyade Türkiyenin her tarfında Hdp ye yönlendirmek için kurnazca ve bilinçli bir şekilde tasarlanmış bir söylem. Meral Akşener’in böyle yanlış bir söylemde bulunacak kadar acemi bir politikacı olmadığını hepimiz iyi biliyoruz.

Demem o ki olayları iyi okumak ve takip etmek lazım yani (Haddim Olmayarak) akıllı olmak lazım.

Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.