DOLAR 32,6012 0.38%
EURO 34,8524 0.33%
ALTIN 2.492,310,33
BITCOIN 21182074,33%
Ağrı
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kritik iki hafta neden önemli?

Kritik iki hafta neden önemli?

ABONE OL
14:15 | 31 Mart 2020 14:15
Kritik iki hafta neden önemli?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugünlerde hepimizin kabusu olan ve çok hızlı yayılan, tüm Dünya’nın bu gözle görülmeyen virüsle savaştığı ve ülkemizde de maalesef binlerce kişide tespit edilen ve can alan ”Koronavirüs KOVİD-19 salgınından” nasıl kurtulacağız? Ne zaman kurtulacağızdan başka konuşulan bir konu yok gibi.

Evet bu kabustan nasıl kurtuluruz?

Devletimiz vatandaşları için her türlü önlemi almış durumda,sade vatandaş olarak bizlere önerilen kurallara ya uyacağız, ya uyacağız başka hiç bir çıkar yol yok.

Bir taraftan sağlığımızı düşünürken,diğer taraftan da koronavirüsün yarattığı ekonomik kriz ortaya çıktı.

Dünya’da 182 ülkeyi etkisi altına alan salgından dolayı 3 milyar insan evlerine kapandı,her ülke kendi ekonomik durumuna göre salgın süresince vatandaşlarına maddi yardımda bulunuyor.

Ülkemiz de de durum farklı değil, pek çok ülkede koronavirüs tedavisini devlet karşılamazken bizde devletimiz karşılıyor vatandaş bir şey ödemiyor.

Ülke olarak bu salgında öyle güzel birbirimize kenetlendik ki,herkes elinden ne geliyorsa yapma çabasında.

”Buradan,üstün çabaları için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzre; gece gündüz demeden canları pahasına çalışan sağlık emekçileri ve Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’ya yürekten bir teşekkür borçluyuz.”

Evet dostlar,salgının getirdiği, sağlık tehdidini yanı sıra işsizlik sıkıntısı her geçen gün büyüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 2 milyon haneye 1.000 lira maddi destek sağlanacak, yeterli mi? Bence hayır, inanıyorum ki 2 milyon haneden çok daha fazla ailenin desteğe ihtiyacı var.

Bu akşam Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, 7 maaşını bağışlayarak başlattığı ”BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM” MiLLİ Dayanışma Kampanyasına’  Ağrı’dan ilk bağış Belediye Başkanı Sayın Savcı Sayan’dan 2 maaş bağışla devam ederken, Türkiye’nin dört bir yanından adeta bağış yağıyor. İnanıyorum ki bu bağışlar ihtiyacı olanlara nefes aldıracaktır.

İşte bizler böyle bir milletiz nereden bize ihtiyaç varsa, kim zorda ise Türk halkı hemen birbirine kenetlenerek yardıma koşuyor.

Değerli dostlar,inşallah bu zor günler geçecek,biraz sabır ve kurallara uyarsak inanıyorum ki başaracağız.Evet hiç birimiz için kolay değil, bir taraftan sevdiklerimizin ve kendi sağlığımız korumak için büyük çaba sarf ederken diğer yandan salgının getirdiği işsizlik sorunuyla boğuşmak.

Sayın Cumhurbaşkanımız ekonomik zorlukları en aza indirmek için, gerek esnafa,gerek kobilere, gerek işlerini kaybeden vatandaşlarımız için çeşitli ekonomik paketleri açarak her kesimin nefes alması ve hayatın devam etmesi hususunda son derece hassas davranıyor, Allah başımızdan eksik etmesin kendilerini.

Dünya devi ülkeler bu krizden nasıl çıkacaklarını kara kara düşünürken,bizler yine kenetlenerek bu zorluğu aşacağız inşallah.

Bu salgının daha fazla yayılmasını önlersek inanın güzel günler hiç uzak değil, nasıl önleyebiliriz?

Uzmanlar diyorlar ki;dış ülkeleri göz önüne alırsak,ülkemizde koronavirüs salgınının bulaşma riskinde önümüzde kritik 2 hafta var. Yani bu 2 haftada salgın en tepe noktaya ulaşacak deniliyor.
İşte bunu önlemek için bizlere yapılan çağrı ” EVİNİZDE KALIN” mecbur olmadıkça dışarı çıkmayın, çıkmayın ki bir birimize bulaştırmayalım.

Değerli dostlar 2 hafta evden çıkmamak, hastane odalarında 2 hafta karantinada kalmak ve acı dolu hastalığın pençesinde kıvranmaktan iyidir.

Salgının pik yapması (yani en yüksek düzeye ulaşması) için önümüzde 2 kritik hafta var.
Vaka sayılarımız bu süreçte biraz katlanarak artabilir. Özellikle büyükşehirlerimiz de daha fazla artış olabilir. işte bu yüzden 2 hafta çok çok önemli.”EVDE KALIN, DIŞARI ÇIKMAYIN”

Devletimizin bizler için aldığı ve sık sık bu doğrultuda bizlere,gerek televizyonlardan, gerek yazılı basından, gerek yerel yöneticiler, polis, jandarma ve dayanışma gönüllüleri tarafından yapılan uyarılara mutlaka uymalıyız. Uymazsak ne olur? Karşımızda bir İtalya örneği var her 10 dakikada bir kişi koronavirüsten hayatını kaybediyor.Eğer onlar önlemlerini vaktinde alsaydı ve vatandaşları bu önlemlere sıkı sıkı uysaydı bu kötü günleri belki bu kadar büyük kayıplarla yaşamazlardı.

Değerli dostlar, ”LÜTFEN EVDE KALIN” çok çok mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın, diyelim çıktınız,sosyal mesafeyi koruyun,insanlarla aranıza en az bir metre mesafe koyun.
Tokalaşmayın (bu hastalık yakın temasla, yani en hızlı dokunma yoluyla bulaşıyor)
Sarılmayın
Ellerinizi sık sık sabunla en az 20 saniye yıkayın.

Kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığını korumak adına bu kurallara mutlaka uymalıyız.
Sağlıkla kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.