DOLAR 32,5667 0.14%
EURO 34,9291 0.67%
ALTIN 2.433,580,04
BITCOIN 21694660,47%
Ağrı
14°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koronavirüs Ve Haksız Sosyal Yardım Alanlar

Koronavirüs Ve Haksız Sosyal Yardım Alanlar

ABONE OL
01:47 | 20 Ekim 2020 01:47
Koronavirüs Ve Haksız Sosyal Yardım Alanlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülkemizde koronavirüsle var güçleri ile canını dişine takarak, kendi sağlıklarını hiçe sayarak savaşan, başta Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Kaca olmak üzre tüm sağlık çalışanlarına, onlara yardımlarını esirgemeyen herkese kalbi şükranlarımı sunarak bugünkü yazıma başlamak istiyorum.

Dünya’nın başına musallat olan, gözle görülmeyen ama kılıktan kılığa giren(mutasyona,değişime uğrayan) bir düşmanla savaşmak, bu savaş esnasında maalesef kaybedilen binlerce insan yaşamı.

Bu küresel bir savaş, ben ülkemi kurtarayım gerisi ne olursa olsun diyemez artık kimse.

Virüsten önce”kendilerini Dünya devi ilan eden, ekonomik gücü kendinden zayıf olan ülkeler üzerinde her türlü yaptırımı kendine mübah gören” bu ülkelere baktığımızda (adı dünya deviymiş) durum içler acısı, ağlayan, yardım isteyen sağlıkçılar, müslümanalarla birlikte Allah’a dua edenler, çaresizlik içinde kıvranan insanlar, sağlık sistemi çökmüş bir Avrupa.. Koronavirüs gelişiyle  bütün ülkeleri, zengini fakiri, güçlüyü güçsüzü eşitledi.

Amerika, Türkiye’den maske ve hijyen ürünleri talep etti, İtalya, İspanya dahil olmak üzre 80 ülke Türkiye’den yardım istedi, Bulgaristan bize Türkiye’den başka yardım eden ülke yok, AB kendi derdine düştü diye şikayet ediyor. Umarız Korona virüsten sonra bu günleri unutmazlar.

Gelin şu ”DÜNYA DEVİ” denilen ülkeler bu koronavirüsle savaşta, hangi çarpıcı açıklamaları yapmışlar bir göz atalım

HOLLANDA:Sağlık Bakanı;”Ben bu yükün sorumluluğunu alamam “deyip istifa etti.

İNGİLTERE:Başbakanı Boris Johnson “Virüse yapacak birşey yok, ülkenin % 80’ine buluşacak, herkes sevdikleriyle vedalaşsın” dedi.

İTALYA:Başbakan Giuseppe Conte: “İtalya pes etti,iş çığırından çıktı” dedi.

İSPANYA:Başbakan  Pedro Sánchez ;”İspanya tarihinde böyle bir facia yaşanmadı, kontrol edemiyoruz” dedi.

FRANSA:olaya öyle Fransız kaldı ki; hala ne yapacağını bilemiyor, yaptığı en acı şey”YAŞLILARI ÖLÜME TERK ETMESİ”

AMERİKA: O neler yapıyor? Çaresizce devamlı ceset torbası tedarik etmek için uğraşıyor, yüz binlerce vatandaşının öleceğini peşinen kabul ediyor, nasıl savaşacağı konusunda pek de bir fikri yok gibi görünüyor, ya da vatandaşlarını ne kadar değerli gördüğünü sorgulayabiliriz. Amerika’da koronavirüs tedavisinin ücretli olduğunu da unutmayalım.Türkiye koronavirüs tedavisini ücretsiz yapan tek ülke!

Türkiye: Bu savaşı kazanacağımıza gönülden inanan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve dev bir sağlık ordusu ile en doğru, güçlü ve başarılı bir şekilde savaşını sürdürüyor

Türkiye:”Biz bu virüsü yeneceğiz, kimse endişe etmesin.Devletimiz güçlüdür, tedavilerin yüzde 85’i olumlu sonuç veriyor,başarılıyız”..Vatandaşları zarar görmesin diyerek, hastalık ülkemize girmeden önce her şey hesaplanarak tüm tedbirleri alması, Diğer ülkelerle kıyaslarsak gerçekten başarılıyız.Dünya Sağlık Örgütü Türkiye’yi takdir ettiğini açıkladı.

Virüsün yayılmasını önlemek için önlemler alan devletimiz bizden ne istiyor?

Burada Bakan Koca’nın sözlerini bir daha hatırlayalım;

KOCA: öncelikle bulaşmanın önlenmesi lazım, hiçbir sağlık kurumu, hiçbir hekim virüsün bulaşmasını önleyemez.”Bunu siz önleyebilirsiniz. Evinize çekilerek önleyebilirsiniz.  Gerekli durumlarda maske takarak önleyebilirsiniz. Temastan kaçınarak önleyebilirsiniz. Bu mücadelede devletimiz güçlüdür.
Benzer şartlardaki başka pek çok ülkeyle kıyaslanmayacak kadar güçlüdür. Bu güçle sonuç alacak olan varsa bizleriz.” dediğini unutmayalım!

Aslında bizden istenilen hiçte zor değil:”EVDE KAL” diyor Bakan Koca.

Koronavirüsün sağlık üzerindeki korkunç etkisi yanında,kapanan iş yerleri nedeniyle getirdiği ekonomik zorluklar da gün be gün artıyor.

Devletimizin ihtiyaç sahiplerinin yanında olmak için sarf ettiği çabayı, bazı vatandaşlar maalesef başkalarının hakkına girerek istismar ediyor.

NASIL MI?

Benim gözlemlediğim, sosyal yardım alan kişiler yıllardır aynı aileler, bürokratlar sosyal yardım listelerini yenilemiyor mu? Yeniliyorlar sa; hangi kriterlere göre yeniliyor lar?

Bu listeleri güncellemenin zor olduğunu düşünmüyorum, Ağrıda 550 köy ve 18 mahalle var ve ezan okuduktan sonra boşa çıkan imamlarımız var, neden bu imamlarımız sahada görevlendirilmiyor? Gerçek ihtiyaç sahiplerini muhtarlarla kapı kapı gezerek, görerek tespit edebilirler, böylelikle haksız yardım alanlar da tespit edilmiş olur!

Malını, mülkünü çoluk çocuğunun üzerine yapmış, kapısında son model aracı, daireleri kira da olan ama yıllardır sosyal yardım alanlar, bu ve benzeri aileleri elemiş, gerçek ihtiyaç sahipleri belirlenmiş olur diye düşünüyorum..

Değerli dostlar, bizleri düşünen devletimize bizlerinde yardım etmesi gerekiyor, bizden istenen ”EVDE KAL EVDE HAYAT VAR” Unutmayalım…

Sağlıkla kalın

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.