DOLAR 32,3192 0.2%
EURO 35,1054 -0.16%
ALTIN 2.306,811,30
BITCOIN 22837912,65%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Koronavirüs ne zaman bitiyor?

Koronavirüs ne zaman bitiyor?

ABONE OL
15:37 | 12 Ağustos 2020 15:37
Koronavirüs ne zaman bitiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’in Wuhan kentinden yayılan bulaşıcı hastalık koronavirüs Türkiye’de de etkisini göstererek binlerce can aldı. Bilim kurulu üyesinden gelen son açıklamalar koronavirüsün yıl sonuna kadar biteceği yönünde.

2020 yılı itibari ile tüm dünyayı etkisi altına alan ve hem sosyal hem de ekonomik alanda olumsuz gelişmelerin yaşanmasına sebebiyet veren Koronavirüs (Covid 19) salgını dahilinde yaşanan gelişmeler ilgi ile takip ediliyor.

Dünya Genelinde Olumlu Gelişmeler Yaşanıyor

Salgının ortaya çıktığı ilk aylarda birçok hükümet tarafından ciddiye alınan politikalar uygulanması yönünde kararlar alınırken; bazı hükümetler tarafından pandeminin yeterince ciddiye alınmadığı yönünde eleştiriler gündeme geliyordu. Bu hafta içerisinde birçok devletin yaptığı çalışmaların seyrine dair bilgilendirme yapılacağı açıklanırken; Rusya’dan dün olumlu bir haber geldi ve Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından yapılan açıklama ile virüsün aşısının bulunduğu beri gündemi etkileri.

Türkiye’den Olumlu Haber Var!

Süreç içerisinde Türkiye genelinde yetkin kurul olarak ön plana çıkan ve tavsiye merci olan Bilim Kurulu üyeleri tarafından yapılan açıklamalara bugün itibari ile bir yeni duyuru daha eklendi. Bilim Kurulu üyesi olarak hizmet vermeye devam eden Prof. Dr. Levent Yamanel tarafından yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre; Türkiye genelinde birkaç ay içerisinde pandemi sürecinin tamamen normalleşme aşamasına geçebileceğine dair fikir beyan edildi.

Aşı Çalışmaları Devam Ediyor

Koronavirüs için yapılan aşı çalışmaları devam ederken; yıl sonuna kadar aşının bulunmasının ihtimalinin yüksek olması ve Koronavirüs pandemi sürecinin de yıkıcı etkisinin ortadan kalkmaya başlamasının mümkün olacağı iddia edildi. Prof. Dr. Levent Yamanel yaptığı açıklamada; “Hem ülkemizde hem de dünyadaki bu aşı çalışmalarının sona ulaşmasıyla pandeminin sona ermesi söz konusu olacak. Bu sebeple aşı çalışmalarının bu yıl sonuna kadar biteceği ve insanlığın Covid-19 pandemisinden kurtulacağı öngörülüyor” ifadelerine yer verdi.

2021 Başında Aşı Hazır Olacak

Dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak seyreden Türkiye aşı çalışmaları dahilinde bir açıklamada TÜBİTAK tarafından yapıldı ve Covid 19 aşısının 2021 yılının başında hazır olacağı ilan edildi. kAYNAK:Ş.V.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.