DOLAR 32,4120 0.28%
EURO 35,1424 -0.07%
ALTIN 2.326,880,34
BITCOIN 22977962,36%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, KGK’ya Onur Konuğu Oldu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, KGK’ya Onur Konuğu Oldu

ABONE OL
12:43 | 01 Kasım 2022 12:43
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, KGK’ya Onur Konuğu Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Küresel Gazeteciler Konseyi tarafından düzenlenen Küresel Başarı Ödülleri törenine onur konuğu olarak katılım sağladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bu yıl ikincisi düzenlenen Medya Çalıştayı kapsamındaki Küresel Başarı Ödülleri törenine onur konuğu olarak katıldı.

Lonicera Otel’de yer alan Küresel Başarı Ödülleri’nin verildiği gecede, Cumhurbaşkanı Tatar’a Küresel Diplomasi Ödülü takdim edildi. Ödül, Küresel Gazeteciler Konseyi Yönetim Kurulu tarafından verildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gecede yaptığı konuşmada, Alanya’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Aramızdaki gönül birliğini bir kez daha sizin gözlerinize baktığımda görüyorum” dedi.

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin farklı ülkelerden ve Türkiye’den temsilcilerinin buluşmasının, dünyaya verilen bir mesaj olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, “Biz biriz, beraberiz ve her yerdeyiz” dedi.

“Kıbrıs bizim milli ve ulusal davamızdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, yıllardan beri Kıbrıs Türklerinin bu mücadeleyi, Anavatan Türkiye’nin desteğiyle sürdürdüğünü vurguladı.

Kıbrıs meselesinin milli, ortak ve Kıbrıs Türkleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nin müşterek bir davası olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Tatar, müzakere süreçlerinde ve toplantılarda, muhataplarına Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm olması için Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliğinin tanınması gerektiğini söylediğini vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs’ta garantörlüğünü sürdüreceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, küresel taşların yerinden oynadığı ve büyük oyunların oynandığı bölgede, Türk askerinin Kıbrıs’ta caydırıcı güç olarak mevcudiyetinin ilelebet devam etmesi gerektiğini kaydetti.

Federasyon ile oynanan oyunun, Türkiye’nin garantörlüğünün ortadan kaldırılması ve Türk askerinin adadan çekilmesiyle Kıbrıs Türkü’nün 1974 öncesinden beş beter bir pozisyona sürüklenmesi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, böyle bir tehlikeye karşı hem Kıbrıs’ta hem de Mavi Vatan’da ulusal çıkarların birleştirilip milli bir pozisyonda sürdürüldüğünü belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na desteğinden ötürü teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, verilen desteğin önemli ve değerli olduğunu kaydetti.

KKTC’nin bekası, varlığı ve Mavi Vatan’da hidrokarbon zenginliklerinin araştırılması ve hava sahasında üstünlüğün korunmasında birlikte hareket etmenin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Küresel Gazeteciler Konseyi’nin potansiyel gücünün, milli davaya verdiği katkı nedeniyle teşekkür etti.

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin, hem Kıbrıs davasına hem de Türkiye’nin meselelerine büyük katkı yaptığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve arkadaşlarına çalışmalarında başarılar diledi.

Daha güzel, daha müreffeh geleceğe, birlikte kavuşmayı temenni eden Cumhurbaşkanı Tatar, Alanya’nın çok önemli bir turizm potansiyelini yakaladığını ifade etti.

Alanya ile yakın iş birliği içerisinde karşılıklı olarak diyaloğun önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’deki Maraş açılımı ile oluşturulan potansiyelin daha da artırılması ve geliştirilmesiyle Kıbrıs Türk halkının bütün engellere, izolasyonlara, ambargolara rağmen ekonomik olarak kalkınmasının, gönlünden geçen olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ödül törenine telefonla bağlanarak bir konuşma yaptı. 

Çavuşoğlu ödül törenine katılamadığı için üzgün olduğunu belirterek başta Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ve diğer davetlileri selamladı. KKTC’nin, Kıbrıs Türk halkının ve tüm Türk dünyasının hakkını savunmaya devam edeceklerini ifade eden Çavuşoğlu, Küresel Gazeteciler Konseyi’nin büyük bir uluslararası basın kuruluşu haline geldiğini belirtti. Onur konuğu olan Cumhurbaşkanı Tatar ve diğer misafirlere katılımları için teşekkür eden Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Alanya’da bulunmasından onur duyduğunu belirtti.

Gecede, gazeteci ve yazar Yavuz Donat ile Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova’ya ödülleri, Cumhurbaşkanı Tatar tarafından takdim edildi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.