DOLAR 32,3398 0.17%
EURO 35,2124 0.06%
ALTIN 2.246,350,14
BITCOIN 2124680-2,79%
Ağrı

HAFİF YAĞMUR

13:18

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KGK’nin Tahran’da  İşbirliği Buluşması

KGK’nin Tahran’da İşbirliği Buluşması

ABONE OL
20:24 | 26 Ocak 2020 20:24
KGK’nin Tahran’da  İşbirliği Buluşması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve KGK Genel Sekreteri Kahraman Halisçelik, İran’ın başkenti Tahran’da mesleki temaslarda bulundular

DİM ve Halisçelik, Tahran’da görev yapan Türk gazeteci Yakup Aslan ile birlikte önce sıradışı bir müzeyi gezdiler. Dim, bu müzeye ilişkin “Tahran’da 1979’da işgal edilen ve büyükelçi dahil tüm personelin 1.5 yıl kadar içinde rehin tutulduğu ABD Elçilik binası müzeye dönüşmüş durumda. Olduğu gibi korunmuş olan binada çalışma ofisleri, gizli istihbarat odaları, eski iletişim cihazları ve belgeler görülmeye değer” dedi.
Dim ve Halisçelik, daha sonra Tahran’da TRT (Türkiye Radyo Televizyonu) Ofisi’ni ziyaret ederek İran Temsilcisi Fatih Sabuncu ile görüştüler. Dim ve Halisçelik, Sabuncu’ya KGK hatıra şilti ve KGK’nın Küresel Medya Dergisi’ni sundular.

İŞBİRLİĞİ BULUŞMASI

Dim ve Halisçelik’in Tahran’daki bir sonraki durakları İslâmî Radyo Televizyonlar Birliği Başkanı Ali Kerimyan oldu. Ziyarette iki ülke medyasının ortak yönleri ve İslam dünyası medya kurumlarının işbirliği konuşuldu. Dim ve Halisçelik, Kerimyan’a KGK hatıra şilti ve KGK’nın Küresel Medya Dergisi’ni takdim ettiler.
İran’ın resmi devlet kanalı Sahar TV’ye verdiği röportajda KGK’nın misyonunu anlatan Dim, ayrıca Türkiye’de yaşanan depremle ilgili bilgi verdi.
Dim ve Halisçelik, Sahar TV ziyaretlerinde kanal yöneticileri ile biraraya geldiler. Sahar TV yöneticileri, Dim ve Halisçelik’e Azeri Türkçesi, Boşnakça ve Urduca yayınların yanısıra haftada bir gün Türkiye Türkçesi ile radyo yayınları olduğunu da söylediler.
KGK Genel Başkanı Dim, akşam saat 20.30’da ise Sahar TV’nin canlı yayın konuğu oldu.

TAHRAN’DA BİR İLK

Dim ve Halisçelik, temasları çerçevesinde dünyanın ilk ve tek görme engelliler için günlük gazetesi ‘Beyaz İran’ı da ziyaret ettiler. Dim, ziyarete ilişkin mesajında “Biliyor muydunuz; dünyanın ilk ve tek görme engelliler için günlük gazetesi ‘Beyaz İran’ tam 22 yıldır Tahran’da yayımlanıyor. Editörleri de görme engelli. Ve posta ile görme engellilerin adreslerine her gün düzenli olarak dağıtılıyor. İran’ın kadim bir medeniyet olduğu şüphesiz” dedi.
Dim ve Halisçelik, daha sonra Türkiye’nin Tahran Büyükelçisi Darya Örs’ü ziyaret ettiler. Ziyarette iki ülke ilişkileri ve toplumlararası ilişkilerde medyanın rolü konuşuldu. Büyükelçi Örs’e KGK hatıra şilti ve KGK’nın Küresel Medya Dergisi’ni sunan Dim “Görkemli Büyükelçilik binamız gururumuzu okşadı” dedi.

   

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.