DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20832763,23%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KGK’dan Bakü’de medya buluşturması

KGK’dan Bakü’de medya buluşturması

ABONE OL
13:42 | 28 Mayıs 2022 13:42
KGK’dan Bakü’de medya buluşturması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KÜRESEL Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) Türkiye Azerbaycan Dostluk ve İşbirliği Vakfı (TADİV) ile ortaklaşa düzenlediği Azerbaycan-Avrupa Medya Forumu kapsamında Macaristan dahil Türk Devletleri ve Avrupa ülkelerinden gazetecileri küresel düzeydeki kamu diplomasisi çabaları için Azerbaycan’a götüren KGK heyetinin Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov’la yaptığı toplantıya, TADİV Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar ve KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in yanısıra KGK Genel Başkan Yardımcısı Kahraman Halisçelik ve KGK Yaygın Medya Meclis Üyeleri Ardan Zentürk ve Hayati Arıgan ile Türk devletleri ve Avrupa dahil 11 ülkeden gazeteciler katıldı. Bakan Bayramov, 2,5 saat süren ve bazı bölümleri “of the record” (yazılmamak kaydıyla) olan toplantıda bu buluşmayı sağlayan KGK ve TADİV’e teşekkür etti.

Bayramov, işgalden azat edilen Azerbaycan’ın Karabağ toprakları konusunda yaşanan süreç ve ülkesinin belirlediği politikaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Kendisine yöneltilen tüm sorulara içtenlikle cevap veren Bayramov, “Karabağ’ın yeniden inşaası için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Tüm dünyanın gurur duyacağı bir Karabağ inşa edeceğiz” dedi.

Toplantı sonrasında sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim “Kardeş Azerbaycan’ın Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile Azerbaycan-Avrupa Medya Forumu kapsamında, KGK ve Türkiye-Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde, Bakü’de bulunan Türk ve yabancı gazetecilerle 2.5 saat süren ‘of the record’ bir toplantı yaptık. Samimiyeti için bakanımıza minnettarız” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.