DOLAR 32,3712 0.15%
EURO 34,9660 -0.33%
ALTIN 2.324,390,23
BITCOIN 2266673-0,25%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KGK Trabzon Temsilcisi Külekçi’den uyarı

KGK Trabzon Temsilcisi Külekçi’den uyarı

ABONE OL
23:41 | 14 Nisan 2020 23:41
KGK Trabzon Temsilcisi Külekçi’den uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dim TV Ana Haber Bülteni’nin canlı bağlantı konuğu olan Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Trabzon Temsilcisi Ahmet Külekçi, ‘’Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ın ölümü ve ailesine yapılan testlerin pozitif çıkması durumun ne kadar vahim bir noktaya geldiğinin gösteriyor’’ dedi

KORONAVİRÜS hem ülkemizde hem de dünya genelinde yayılmaya devam ederken, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilerde vaka sayısında düşüş olduğu görüldü.

Türkiye bugün Trabzon’da yaşayan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ın ölüm haberiyle sarsıldı.

Dim TV Ana Haber Bülteni’nin canlı bağlantı konuğu olan Küresel Gazeteciler Konseyi ( KGK) Trabzon Temsilcisi Ahmet Külekçi korona virüsle ilgili Trabzon’daki son durumu aktardı.

Trabzon’da yaşayan vatandaşların sokağa çıkma konusunda gerekli hassasiyet gösterdiğini belirten Külekçi, ‘’Ne yazık ki dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizden de üzücü haber gelmeye devam ediyor. Trabzon’da da son birkaç gündür vaka sayısında artış var ama 7 gündür vefat sayısında bir artış görünmüyor. Şuana kadar 6 vatandaşımızı kaybettik. Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş’ı ne yazık ki korona virüsten kaybettik. Ailesinden de 8 kişi test sonucu pozitif çıkınca karantinaya alındı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bugün 184 test yapıldı ve 9 yeni pozitif vaka tespit edildi. Trabzon’da pozitif vaka sayısı 199’a ulaştı. Tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da gerekli önlemler alındı. Vatandaşlar sokağa çıkma konusunda gerekli hassasiyet gösteriyor. Trabzon- Rize hattında vaka sayısında ciddi bir artış var. Trabzon hafta sonu sokağa çıkma yasağına tam anlamıyla uydu. Vatandaşların ihtiyaçları belediyeler tarafından karşılandı. Bu süreci 15 günlük bir sokağa çıkma yasağıyla atlatabileceğimize inanıyorum.

Bu virüsün yayımını önlememiz gerekiyor.

Vatandaşların iş, aş, ekmek sıkıntısı var. El birliğiyle bu günleri atlatacağız. Haydar Baş’ın ölümü ve ailesine yapılan testlerin pozitif çıkması durumun ne kadar vahim bir noktaya geldiğinin gösteriyor. Hayat bizim hayatımız. Ne kadar kurallara uyarsak o kadar çok yaşayacağız. Artık korkacağız ama umudumuzu da kaybetmeden kurallara uyacağız’’ dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.