DOLAR 32,5957 0.34%
EURO 34,8361 0.25%
ALTIN 2.511,681,11
BITCOIN 20942181,47%
Ağrı
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KGK Heyeti Romanya’da!

KGK Heyeti Romanya’da!

ABONE OL
22:13 | 08 Mayıs 2023 22:13
KGK Heyeti Romanya’da!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Romanya’nın ilk ve tek günlük yabancı gazetesi olan Gazete Balkan’ın 19. yayın yılına girmesi, KGK ile birlikte Bükreş Sheraton Otel’de düzenlenen program ile kutlandı.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, KGK Genel Sekreteri Lütfü Karakaş ve KGK Yaygın Medya Meclisi (YMM) Başkan Yardımcısı Ferhat Yıldırım ile kamu diplomasisi faaliyetleri kapsamında Romanya’ya gitti. KGK Romanya Temsilcisi Hamdi Yılmaz’ın sahibi olduğu ‘Gazete Balkan’ın Bükreş Sheraton Otel’de düzenlenen kuruluş yıl dönümü kutlamasına, Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan ve Romanya İçişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Raed Arafat ile 200’e yakın davetli katıldı.

Gazete Balkan’ın yayıncılık faaliyetlerini çok beğendiğini belirten Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan, “Göreve başladığım ilk günden bugüne kadar bilgi bankası çok zengin olan Hamdi Yılmaz’dan, haberimiz olmayan birçok konu da detay ve gerçek bilgileri öğrendim. Gazete Balkan Yöneticisi Hamdi Balkan ve ekibini buradan kutluyorum. Kendileri Türkiye ve Romanya dostluk ilişkilerine büyük katkılar vermektedir.” dedi.

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Romanya’da 18 yıldır günlük olarak yayınlanan Gazete Balkan’ın kuruluş yıl dönümü etkinliğinde, “Balkan coğrafyasında çeyrek asra yaklaşan bir süre Türkçe yayın yapmak övünülecek ve gurur duyulacak bir fedakârlıktır. Romanya’daki soydaşların ve Türk iş insanlarının sorunlarını gündemde tutup, ülkenin bürokrasinin dikkatini çekmek her türlü takdirin üzerindedir.” dedi.

KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, kutlama etkinliğine katılanlara, ‘Balkanların parlayan yıldızı Romanya da Türkçe gazete yayınlama cesareti gösteren Hamdi Yılmaz’ı mesleğim adına gönülden kutluyorum’ diyerek başladığı sözlerine, “Türkiye ile Romanya arasında son dönemde hızla gelişen ticaret hacminin artmasında Gazete Balkan’ın ciddi katkı yaptığını memnuniyetle öğrendim.

Özellikle Türk iş insanlarının yaşadığı sorunların Romanya bürokrasisine duyurulmasında ve çözüm bulunmasındaki etkisini göz ardı etmemek gerekiyor. Başta Köstence olmak üzere ülkede yaşayan ve iki ülke arasında adeta köprü olan soydaşların gazeteye gösterdikleri ilgi ve destek önemlidir. Romanya’nın Türkiye’nin AB yolundaki desteği, NATO’da müttefik olması da göz önüne alındığında Romanya da Gazete Balkan önemli bir misyon üstleniyor. Üstelik darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ/PDY mensuplarının kendisine ve gazetesine yönelik yoğun baskı ve tehditlere göğüs gererek dimdik ayakta durmayı başarmasını unutmamak gerekir.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Genel Başkan Mehmet Ali Dim, Büyükelçi Özgür Kıvanç Altan ile birlikte, KGK Romanya Temsilcisi ve Gazete Balkan’ın sahibi Hamdi Yılmaz’a kurumun anı plaketini sundu.

Romanya’da çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren ve yüksek vergi ödeyen Türk şirket temsilcilerine plaketlerinin sunulmasından sonra Bükreş’teki etkinlik müzik grubunun türküleriyle sona erdi.

KGK Heyeti kamu diplomasi faaliyetleri kapsamında, genel merkezi Bükreş’te bulunan Türk İşadamları Derneği (TİAD)’ı  da ziyaret etti.

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, KGK Genel Sekreteri Lütfü Karakaş ve KGK Yaygın Medya Meclisi (YMM) Başkan Yardımcısı Ferhat Yıldırım’dan oluşan KGK heyeti, TİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetleme Kurulu Başkanı Ercan Çölmekçi ile TİAD Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Sever tarafından karşılandı.

Romanya’da 123 Türk iş insanının üye olduğu TİAD’ın kendi binasında gerçekleşen ziyarete ev sahipliği yapan Disiplin Kurulu Başkanı Ercan Çölmekçi iki ülke ilişkilerinin ticari alanda son yıllarda hızla geliştiğini ve ticaret hacminin ise 10 milyar doları aştığını ifade etti. Başkan Çölmekçi, ticari hacmin ülkemiz lehine 5-6 milyar dolar fazla olduğunun da altını çizdi.

KGK Heyeti, Romanya’nın başkenti Bükreş’in en önemli caddelerinden biri olan Calea Victoriei’de bulunan ve üzerinde Türkçe ve Romence olarak ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ yazan Atatürk büstünü ziyaret etti.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.