DOLAR 32,4566 0.02%
EURO 34,8864 0.2%
ALTIN 2.478,130,66
BITCOIN 2009881-3,08%
Ağrı
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KDV indirimiyle ucuzlayacak ürünler belli oldu!

KDV indirimiyle ucuzlayacak ürünler belli oldu!

ABONE OL
13:31 | 13 Şubat 2022 13:31
KDV indirimiyle ucuzlayacak ürünler belli oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla gıda ürünlerinde KDV indiriminin hangi ürünlere uygulanacağı belli oldu.

Geçtiğimiz günlerde gıda fiyatlarının vatandaşın alamayacağı noktalara gelmesinin ardından devlet de düğmeye basarak gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1’e indirildiğini duyurmuştu. KDV indiriminin detayları netleşti.

Söz konusu düzenlemeyle Özel Tüketim Vergisi’ne tabi tutulan meyve suları, kola, havyar gibi ürünler hariç olmak üzere KDV indirimleri; pirinç, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, kırmızı et, beyaz et, balık, süt, yoğurt, peynir, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarında geçerli olacak.

Ayrıca, yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık gibi sebze ürünleri, meyveler, konserveler, turşu, salça, reçel, bal, pekmez, tahin helvası, fındık ezmesi, çikolata, lokum, bisküvi, kraker, gofret, pasta, kek, baklava, yufka, makarna, şehriye, tahıl gevreği, fındık, ceviz, Antep fıstığı, badem gibi kuruyemiş ürünleri, baharatlar, bebek mamaları da KDV oranı yüzde 1’e düşürülen ürünler arasında yer alıyor. KDV indiriminin gıda fiyatlarına yansıması bekleniyor.

KDV’nin sadeleştirilmesi çalışmaları kapsamında yapılan düzenlemeyle aynı zamanda gıda enflasyonunun tüketiciler üzerinde oluşturduğu yükün azaltılması konusunda da önemli bir adım atılmış oldu. Düzenlemeyle daha önce bazı gıda maddelerinin toptan tesliminde ayrı, perakende tesliminde ayrı KDV oranı uygulaması da kaldırılarak, uygulama kolaylığı sağlanması amaçlanıyor.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.