DOLAR 32,5951 0.34%
EURO 34,8303 0.21%
ALTIN 2.513,041,16
BITCOIN 20882241,00%
Ağrı
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kazakistan Gazetecileri DEİK’i Ziyaret Etti

Kazakistan Gazetecileri DEİK’i Ziyaret Etti

ABONE OL
17:47 | 04 Nisan 2022 17:47
Kazakistan Gazetecileri DEİK’i Ziyaret Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin misafiri olarak Türkiye’ye gelen Kazakistan’ın önde gelen gazetecileri, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nu (DEİK) ziyaret ederek Türkiye-Kazakistan ekonomik iş birliği hakkında bilgi aldılar.

DEİK Türkiye–Kazakistan İş Konseyi Başkanı ve TAV Havaalanları CEO’su Sani Şener’in ev sahipliğinde gerçekleşen değerlendirme toplantısına Türkiye-Kazakistan İş Konseyi yönetiminde yer alan iş insanları da katıldı.

Konuk medya mensuplarına iki ülke ticari ilişkileri hakkında bilgi veren Şener, son 30 yılda Kazakistan’ın ulusal ticaret piyasasının gelişmesinde ve güçlenmesinde Türkiye’nin ve Türk iş insanlarının ciddi katkıları olduğunu vurguladı. Kazakistan’da halihazırda Türk iş insanlarının önemli faaliyetlerde bulunduğunu aktaran Sani Şener, Türk iş insanlarının özellikle ulaştırma, enerji, ilaç, gıda gibi sektörlerde Kazakistan ekonomisine önemli oranda katma değer kattığını belirtti.

Türkiye-Kazakistan ticaret hacminin her geçen gün daha da arttığının altını çizen Sani Şener, iki ülke arasında muazzam bir potansiyel olduğunu ve bu potansiyeli yakalamak için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Kazakistan’dan ulusal ve dijital medya temsilcilerinin katıldığı değerlendirme toplantısında Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ile Türk Devletleri Teşkilatı Basın Müşaviri ve KGK Genel Başkan Yardımcısı Kahraman Halisçelik, Türkiye–Kazakistan İş Konseyi Başkan Yardımcısı Oğuzhan Bülbül, Yürütme Kurulu üyeleri Kerem Mağdenli, Mehmet Ali Hakan, Selçuk Yüce, Servet Yıldırım, Yakup Mermer, Abdullah Altunkalem ile DEİK Genel Sekreter Yardımcısı Dilek Tuna ve Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Koordinatörü Elnur Osmanov da hazır bulundular.

KGK Genel Başkanı Dim, Türkiye–Kazakistan İş Konseyi Başkanı ve TAV Havaalanları CEO’su Sani Şener’e misafirperverliği için teşekkür ederek KGK’nın kamu diplomasisi çabalarının önümüzdeki aylarda artarak devam edeceğini açıkladı. Daha önce Gürcistan, Rusya Federasyonu, Azerbaycan gibi ülkelerden gazetecileri Türkiye’de ağırladıklarını hatırlatan Dim, aynı şekilde medya mensuplarını Türkiye’den de dış ülkelere götürdüklerini anlattı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.