DOLAR 32,5343 0.24%
EURO 34,7762 0.09%
ALTIN 2.495,221,35
BITCOIN 20595874,19%
Ağrı
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kararlara Saygı Duymak Lazım!

Kararlara Saygı Duymak Lazım!

ABONE OL
12:51 | 19 Ekim 2020 12:51
Kararlara Saygı Duymak Lazım!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Seçim Kurulunun dün aldıkları karar ile;sandık kurullarının teşkili ve sayım döküm cetvellerindeki usulsüzlükler nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmesi üzerine CHP’de tansiyon yükseldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin 23 Haziran 2019 da yeniden yapılması kararı alan YSK’da olan gözler şimdi Ak Parti, CHP  ve diğer partilere çevrildi, 23 Haziran’da hangi parti hangi adayla seçime girecek?

Ak Parti yine Binali Yıldırım’la mı seçime girecek yoksa aday değişikliği yapılacak mı?  Sorusuna bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir açıklama geldi Erdoğan; “İstanbul’daki seçimin adayları bellidir, şu anda bizim adayımız da Binali Yıldırım Bey’dir.” ifadelerini kullandı.

CHP neden şok yaşadı?

Çünkü CHP’nin,  YSK’dan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin  yenilenmesine ilişkin bir beklentileri yoktu.
YSK’dan karar çıktığı andan itibaren CHP’de tansiyonlar yükseldi, Kılıçdaroğlu hemen Ekrem İmamoğlu ile istişareye geçti ( Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun dün zaten gün boyu YSK’nın kararı beklenirken istişare halinde oldukları gelen bilgiler arasında)

Şimdi ne olacak?

CHP İstanbul’un genelinde bir seçim yenilenmesini istiyor, peki bu gerçekleşebilir mi? Bunun cevabını şu an bizde bilmiyoruz bekleyip göreceğiz.
CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün CHP Genel Merkezi’ne gelerek, Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin ardından milletvekilleri ve PM üyeleriyle bir araya geldi ve hep birlikte
bir değerlendirme yaptılar, dediğimiz gibi CHP’de tansiyonlar çok yüksek, onlara göre kazandıkları bir seçimi YSK ellerinden aldı, YSK daha önce başka iller ve ilçelerde
Ak Parti aleyhine seçim iptal kararları alırken neden sesiniz çıkmadı? Neden YSK yanlış yapıyor demediniz?  O zaman sesinizi neden yükseltmediniz? Tabi o zaman ucu size dokunmuyordu, seçim sonuçlarına itiraz eden sizdiniz, sizin itirazlarınız sonucunda YSK seçim yenileme kararı verdiğinde AK Parti sizin gibi mağdur edebiyatı yapmadı ve YSK’nın kararlarına saygı gösterdi, umarım hatırlıyorsunuzdur.
Neden şimdi mağdur edebiyatı yapıyorsunuz? YSK aynı YSK, ”O” YSK  itiraz üzerine incelemelerini yaptı ve bir karar verdi, şimdi sizde bu karara saygı gösterin, seçime gidin hakkınızsa kazanırsınız…Sonuçları bekleyip göreceğiz hep birlikte…

Mağduru oynamayın, milletimizin her zaman mağdurun yanında olduğu bir gerçek, şimdi milletimizin bu duygularını kullanarak ”mağdur edebiyatı yaparsak, seçime tekrar girdiğimizde daha fazla oy alırız algısı yaratılmak isteniyor” burada doğru kararı milletimiz verecektir bundan hiç şüphemiz yok, haklıyı da haksızı da biliyorlar…

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesi kararı siyaseti yeniden şekillendirecek diye düşünüyorum,
YSK kararının meydana getirdiği tartışma ortamı sakinleştikten sonra partiler tekrar 23 Haziran seçimine odaklanacaklar dır.

Ak Parti 31 Mart’ta girdiği seçimlerde yaşadığı İstanbul şokunu bir daha yaşamak istemiyorsa, bu seçimde farklı bir strateji geliştirmeli, daha önceki söylemleri bir yana bırakıp, daha önceki yıllarda olduğu gibi daha sıcak, daha kucaklayıcı söylemler geliştirmeli ve unutulmamalı ki; İstanbul seçimlerinde Kürt seçmenlerinin oyları belirleyici olacaktır, bize göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kürt vatandaşlarımıza karşı yeni bir strateji belirlemesi gerekiyor, unutmadan şunu da söylemek isterim; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 31 Mart seçimlerinde sandığa gitmeyen dargın, kırgın, küs olan”Ak Parti’li” seçmenleri geri kazanarak sandığa götürmesi şart…

Ak Parti’nin İstanbul seçimini kazanması zor değil ama yeni sloganlar, yeni strateji belirlenmeli ve halkın ayağına gitmek gerek,onların gönlünü kazanmak gerekiyor, halkın özlemleri,istekleri neler iyi belirlemek gerekiyor.

Yeni seçimin ülkemize ve İstanbul’a hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.