DOLAR 32,3624 0.13%
EURO 35,0311 -0.15%
ALTIN 2.446,051,83
BITCOIN 2266965-0,29%
Ağrı

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Karanlık güçler işbaşında mı?

Karanlık güçler işbaşında mı?

ABONE OL
01:19 | 02 Ekim 2020 01:19
Karanlık güçler işbaşında mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün size  iki olaydan bahsedeceğim ve bunların birbirine  ne kadar bağlantısı var?

Son günlerde  yaşadıklarımıza bakınca”Karanlık güçler işbaşında mı?” Diye bir soru geçiyor aklımdan, geçtiğimiz günlerde, önce Fetö yalakası bir kadın çıktığı bir TV kanalında,15 Temmuz hain darbe girişimine atıfta bulunarak” hevesinin içinde kaldığını, 50 komşusunu öldürebileceğini”söylemesi vatandaşlar arasında ciddi huzursuzluk ve infial  yarattığını gördük, sosyal medyada günlerce  bu konuyla ilgili paylaşımlar yapılarak tepkiler dile getirildi.. Bu yayından sonra, bir partinin gençlik kollarının sokağa çıkma ile ilgili söylemleri gündeme düştü.

Ve bugün yeni bir olay; İzmir’de birçok caminin hoparlörlerinden aynı anda ezan yerine İtalyanca bir parçanın çalındığı ve sosyal medyada ilgili videoların yer alması, dini değerlerimizle bu şekilde oynanarak, halkı rahatsız ve huzursuz etmeleri, neler oluyor? Kim  ya da kimler iş başın da sorusunu aklımıza getiriyor.

Değerli dostlar, farklı gündemler yaratılma çabalarına rağmen, koronavirüs salgını nedeniyle içinden geçtiğimiz bu zor süreçte  güzelliklerde yaşıyoruz, tüm muhalefete tüm menfi eleştirilere rağmen..Yaratılmaya çalışılan suni gündemler ülkemize yapılan yatırımları engelleyemez.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin açılış törenini  yaparak insan sağlığına verilen önemin bir kez daha altını çizdi, İstanbul’a bir gurur abidesi kazandırdı.

18 yıl öncesini düşündüğümüz de ve bugün geldiğimiz nokta arasında hayal bile edilemeyen farklar var.

Önce kısacık bir hatırlatma; hastanelerde muayene olmak için sabah ezanları ile sıraya girme, ilaç almak için uzun kuyruklarda saatlerce bekleme, hastanelerde doktor sırası beklerken hastaların oturacak bir sandalye bulamaması, hastanelerde rehin kalan hastalar, daha onlarca unutulmayan eza cefayı buraya yazabiliriz,ya şimdi?

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bugün büyük bir gururla açılışını yaptığı dev sağlık kuruluşu ”Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’’ estetik bakımdan değil, teknolojik altyapısı, konumu ve imkanları ile gerçek anlamda İstanbul için bir gurur abidesidir.

Böylesi teknolojik donanımları ve büyüklüğü  ile ”Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’’sadece İstanbul’da değil, Avrupa’da da bir ilk olma özelliğine sahip.

Hastanede; 456’sı yoğun bakım olmak üzere 2 bin 682 yatak

*725 poliklinik odası

*90 ameliyathane, ki; ameliyathanelerde Allah vermesin deprem bile olsa ameliyata devam edilecek bir deprem güvenlik sistemi inşa edilmiş.

*3 Helikopter pisti

*8 bin 134 araçlık otoparkı mevcut olan hastane sadece ülkemize değil, yabancı misafirlere de hizmeti ile   İstanbul’u  aynı zamanda uluslararası bir sağlık merkezi durumuna getirmiştir.

Hep deriz ya, önce sağlık ama sağlık adına yapılan yatırımlara tüm muhalefet ve itirazlara rağmen devletimiz vatandaşını düşünerek böylesi değerli yatırımları hızla ülkemize kazandırmaya devam ediyor, Allah razı olsun.

Bakın dünya devi ülkeler koronavirüsle mücadelede sınıfta kaldılar, pek çoğunun sağlık sistemleri çöktü, virüsten binlerce insanını kaybetti, başka ülkelerden yardım istemek zorunda kaldılar.Ama biz bize yettik ve bu salgından şükür yüzümüzün akıyla çıkıyoruz.

Bu ülkeler ve Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye’yi örnek olarak gösteriyorlar, nasıl oldu da Türkiye bu salgından ”diğer ülkelere kıyasla”en az zararla çıkıyor?

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ve tüm sağlık çalışanlarının koordineli ve özverili, can siparane çalışmaları ile bu süreci çok şükür atlatma noktasına gelmek üzreyiz.

Bunu biraz daha açarsak:çok değerli Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, hepimizin beklediği o güzel haberi verdi ”salgın kontrol altına alınmıştır.” Bu haber gerçekten hepimizin yüreğine su serpti ama bu, şu demek olmuyor; salgın bitti, hayır ”SALGIN BİTMEDİ” artık kontrollü bir sosyal hayatımız var.

Bakan Koca’nın bizden istediği ”Maskenizi takın, sosyal mesafeyi koruyun, hijyene dikkat edin” hem kendinizi hem de sevdiklerinizi koruyun diyor.

Değerli dostlar, hepimiz sosyal medya kullanıyoruz, sizler de belki görmüşsünüzdür” 2 gün önce gecenin ilerleyen saatlerinde Sayın Bakanımız Koca, 5 dakika da bir kendi sosyal medya hesabı twitter üzerinden    bizlerin sağlığımızı koruma adına mesajlar paylaştı.”

Bir mesajı beni çok duygulandırdı, mesajda ”hepinizin sağlığından tek tek sorumluyum, lütfen kalabalık ortamlardan uzak durun, maskelerinizi takın, sosyal mesafeyi koruyun.” Bir baba şefkati ile devletimizin sıcaklığını bizlere ulaştırması beni duygulandırdı ”hepinizin sağlığından tek tek sorumluyum.” Bütün bir gün yoğun çalışma temposundan sonra, istirahat saatlerinde bile vatandaşlarının sağlığını düşünen ince, zarif bir adam.. Allah sizi başımızdan eksik etmesin sayın bakanım.

Değerli dostlar, bir partiyi seversiniz ya da sevmezsiniz amma yaptığı hizmetleri asla inkar edemezsiniz!

Sağlıkta geldiğimiz nokta, önceden kara ambulansı bile bulamazken,şimdi en modern ve teknik donanımlı kara ambulanslarımız, hava ambulanslarımız, helikopterlerimizle yurdumuzun en ücra köşelerine ulaşılabiliniyor, yaşlı ya da genç, çocuk ya da büyük demeden her can için devletimiz seferber oluyor, işte hizmet , işte insana verilen değer. Sorarım size, hangimiz bunları 18 yıl önce hayal ettik? Cumhurbaşkanımız güzel bir sözü var,” İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN”

Cumhurbaşkanımızın aldığı kararlara, muhalif olmak için muhalefet etmek, eleştirmek haksızlık değil de nedir?

Yapılanı oto yollar, şehir hastaneleri, Yeşilköy Havalananına yapılan hastane ve  daha pek çok hizmeti ve projeleri dillerine dolamışlar konuşuyorlar..Bu projelerin hangisi sizin aklınıza gelir di ki? Sizler konuşursunuz AK PARTİ yapar bunu kabullenin artık, vatandaş sizleri de iyi biliyor, kendine hizmet getirenide.

Bu ülkede taş üstüne taş koyanı takdir etmek gerekirken, hizmet edenin önünü kesme çabaları vatanseverlik mi sizce?

Proje bile üretemeyenler, hizmetleri eleştirmek için birbirleriyle yarış ediyorlar, boşa çaba..Bu ülkenin insanı hizmetkarı da biliyor, bu topraklara cefa tohumlarını ekenleri de.

Partisinden koparak yeni oluşum içinde olanlar sandıklara gidildiğinde nasıl olsa boylarının ölçüsünü alacaklar. Kimse suni gündem yaratma çabalarına girmesin…

Sağlıkla kalın değerli dostlar

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.