DOLAR 32,5023 -0.12%
EURO 34,9520 0.31%
ALTIN 2.427,460,19
BITCOIN 2078244-3,77%
Ağrı
16°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kamu Başdenetçisi Malkoç’tan Ağrı Barosuna  Ziyaret

Kamu Başdenetçisi Malkoç’tan Ağrı Barosuna Ziyaret

ABONE OL
18:24 | 17 Nisan 2019 18:24
Kamu Başdenetçisi Malkoç’tan Ağrı Barosuna  Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ ,Ağrı İbrahim ÇEÇEN Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdulhalik KARABULUT ile birlikte Ağrı Barosunu ziyaret ettiler.Ziyarette Ağrı Baro Başkanı Av.Mehmet Salih AYDIN’A Obdusmanlık Kurumuna ilişkin kitap hediye edilmesinin akabinde,Baro toplantı salonunda Ağrı Barosu Avukatları ile söyleyişiye geçildi.

Ağrı Baro Başkanı Av.Mehmet Salih AYDIN selamlama konuşmasında Ağrı Barosunun tarihçesi, mevcut durumu ,Avukatlık mesleğinin sorun ve sıkıntıları ile Avukatlıkta Devlet Yeterlilik sınavının getirilmesi ve çözüm önerilerinde bulundu.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Abdulhalik KARABULUT ise selamlama konuşmasında hukuk savunucularının mesleklerinin önemi ,adaletin tesisi noktasındaki katkılarının önemi ve cübbe giyen 3 meslek grubunun önemine değindi.

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref MALKOÇ konuşmasında Trabzon ve Ankara’da uzun yıllar Avukatlık mesleğini icra eden bir meslektaş olarak Ağrı Barosu avukatlarına mesleki tecrübelerini ve önerilerini dile getirirken,meslek yıllarındaki hatıraları ile avukatlarla sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.Ağrı Barosu Avukatlarına İdari davalardan önce KDK  na başvuruda bulunması tavsiyesinde bulundu.İdari davalarda tanık dinletme imkanının olmaması nedeniyle kuruma yapılacak başvurularda tanık dinletme ve keşif olasılığını da vurguladı. KDK kararlarının tavsiye niteliğinde olduğu vurgulansa da tavsiye edilen kararların uygulanma oranının yüzde yetmiş civarlarında olduğu da vurgulandı.Sohbet havasında geçen söyleyişi çekilen toplu fotoğraflar ile sonlandırıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.