DOLAR 32,3248 0.22%
EURO 35,1209 -0.04%
ALTIN 2.302,431,11
BITCOIN 23000142,83%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

KADEF Başkanı Ömer Yıldırım, seslerinin duyulmasını istiyor!

KADEF Başkanı Ömer Yıldırım, seslerinin duyulmasını istiyor!

ABONE OL
10:57 | 30 Aralık 2022 10:57
KADEF Başkanı Ömer Yıldırım, seslerinin duyulmasını istiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli ili ve Dilovası ilçesinde ikamet eden ve Ağrılı hemşerilerimi temsil eden Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu (KADEF) Başkanı Ömer Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyeleri, uzun zamandır kendilerine karşı yapılan görmezden gelme ve yıldırma çalışmalarına karşı seslerini duyurmak isteyerek bir basın açıklamasında bulundular.

KADEF tarafından yayınlanan ve artık susmak istemediklerinin dile getirildiği basın açıklamasında, “Kocaeli Ağrı Dernekleri Federasyonu (KADEF) olarak, yaklaşık 3 yıldan beri Kocaeli ilimizde kurulmuş olup yaklaşık 50 somut projeye imza atarak hemşerilerimize ve Kocaeli’nde yaşayan tüm halklarla entegrasyon sağlayarak hizmet vermeye devam ediyoruz.

Birbirinden değerli 54 kişilik güçlü bir yönetim kurulu kadrosu ve yol arkadaşlarımız ile hemşerilerimizi temsil edemeye gayret gösteriyoruz.

Fakat bizleri uzun süredir rahatsız eden bir konu bugün bardağın taşıran son damla oldu.

Ağrılı hemşerilerimizin yoğun yaşadığı Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde Federasyon merkezi oluşturma kararını yönetim kurulu arkadaşlarımız ile birlikte aldık. Böylesi bir kararı almaları için geçerli birkaç nedenleri vardı.

İzmit-Körfez-Hereke Ağrılılar Derneklerimizin yanı sıra Dilovası’nda bir il Ağrı derneğimiz iki ilçe derneğimiz üç Köy derneğimiz bulunmaktadır. Bu vesile ile toplam altı derneğimiz Dilovası ilçemizde faaliyet göstermektedir.

Gebze Çayırova il derneklerimizin yanı sıra Darıca’da iki köy derneklerimiz olması nedeniyle ortak noktamız kabul görülerek Federasyon merkezi belli bir süre içerisinde Dilovası ilçesinde merkezi faaliyeti göstermektedir.

Fakat en kısa sürede Körfez Kirazlı Yalı mevkisinde E-5 paralel lokasyonu çok iyi bir yerde arsa alma konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Lakin öyle gözüküyor ki yaklaşık dört buçuk yıldır Dilovası Belediye Başkanlığını yapan Sayın Hamza Şayir parti rozetini hala çıkaramamıştır.

Ak Parti Dilovası İlçe Başkanı Sayın İlhan Yıldırım ile birlikte bir uyum içerisinde bizlere ve Federasyonumuza aklı sıra ambargo uygulamaya çalışıyorlar.

Bugün Dilovası’nda Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile birlikte bir program yapılıyor. Bu bölgedeki tüm STK’ları davet ediyorlar lakin bizler neden orada değiliz ve çağırılmıyoruz.

Özellikle Ağrı Derneklerimizin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarımız arasına nifak tohumları ekerek, böl ve parçala mantığı ile bizleri birbirimize düşürme çabaları da sonuç vermektedir.

Bizler ufuğu geniş düşünen kişileriz. Doğduğumuz kentlere minnettar, doyduğumuz kentlere hizmetkar olduğunuzu belirtmek istiyoruz. İlçemize STK ziyaretlerinde bulunan Büyük Şehir Belediye Başkanı’nı ve bölge milletvekillerinin rotasını bizleri görmezden gelerek belli başlı birkaç illerin derneklerine çevirmelerine anlam veremiyoruz.

Federasyon Başkanımız Sayın Ömer Yıldırım’ın bu konudaki rahatsızlığını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Tahir Büyükakın Beyefendiye ve Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Sayın Mehmet Ellibeş’e bizzat iletmesine rağmen bir gün kapımızı çalan olmadığı gibi bizleri dikkate alan da olmadı.

Bu durum bizleri uzun süredir rahatsız etmiştir ve üzüntülerimizi ifade etmek isteriz. Özellikle Ak Parti’ye gönül veren ve partinin her kademesinde görev alan hemşerimize saygısızlık olarak görüyoruz. Bu parti iki kişinin tekelinde olmamalıdır.

Kocaeli ilimizde yaklaşık 150 bin Ağrılıyı ve Dilovası ilçe halkının yaklaşık yüzde 40 nüfusunu Ağrı ilimizin bireylerinden oluşturan bir halkı görmezden gelmeleri kabul edilir bir durum değildir.

Süper ikili şen ortaklar, Müslüman köyünde salyangoz satılmaz.

İçten içe ilinizin lobi çalışmasını yapıp biriniz vekil biriniz tekrar belediye başkanı olma hayalleri kuruyorsunuz, tutmaz.

Mensup olduğunuz partinizin genel başkanına, milletvekillerine tüm emektarlarına yapılan onca hizmet ve emeğe gönül vermiş insanlara yanlış yaptığınızın farkında olunuz.

Fakat şunu unutmayın, bizler susuyorsak; Medeniyetler Diyarı Ahmed-i Hânî torunları olan bir halkın edebinden ve terbiyesinden susuyoruz.

Taktir kamuoyunun ve halkımızındır.” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.