DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20660415,01%
Ağrı
19°

AÇIK

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Kabinedeki yeni isimler görev alacak!

Kabinedeki yeni isimler görev alacak!

ABONE OL
17:18 | 29 Mart 2023 17:18
Kabinedeki yeni isimler görev alacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için sıkı çakışmalar gerçekleştirerek kabinede revizyonun olacağını açıkladı. AK Parti’de 76 isim 3 dönem kuralına takılıyor.

Seçim sürecine girilmişken siyaset arenasında nasıl bir görev dağılımı olacağı merak konusu haline geldi. Milletvekilliği listeleri oluşturulurken, bakanlık beklentisi olan isimlerde Ankara’ya gözlerini çevirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta katıldığı bir programda önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabineden 17 ismin milletvekili adayı olacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Ankara’dan, bakanların ise büyükşehirlerden listelere gireceğini söyledi.

Bugün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı’na katılarak 27. dönemde görev yapan vekillere veda etti. Bakanların milletvekili adaylıklarına ilişkinde mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tekrar seçimleri kazanmaları halinde kabinede yeni isimlerin görev yapacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine açıklamasından öne çıkanlar arasında, “Bakanlarımız bugüne kadar kabinede verdikleri hizmetleri inşallah 14 Mayıs’tan sonra Meclis’te sürdürecekler. İnşallah seçimleri kazandıktan sonra kabinede yeni isimlere görev vereceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “28. dönem grubu olarak sandıkta güven tazelemiş olarak kendimiz ve evlatlarımız olarak Türkiye Yüzyılını inşa etme peşindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek dönemin perspektifini çizdiği açıklamasında, “28. dönem grubu olarak sandıkta güven tazelemiş olarak kendimiz ve evlatlarımız olarak Türkiye Yüzyılını inşa etme peşindeyiz. Türkiye İçin Hemen Şimdi diyerek yeni bir dönemi başlatıyoruz. Bu dönemin adı şahlanış dönemidir. Yapacak çok işimiz, kazandıracak çok hizmetimiz var. Başaracak çok hedefimiz var. Yine bunu beraber yapacağız.

Bize manşetlerden ömür biçenlere, engellemeye çalışanlara, zafer sarhoşlarına, bölücü ve FETÖ’cü alçaklara, tuzakları ve oyunlarıyla kutlu yürüyüşü durduracaklarını sanan herkese yanıldıklarını göstereceğiz.

Parti içerisinde büyük bir merakla beklenen 3 dönem kuralıyla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan kuralın işletileceğini açıkladı. 3 dönem kuralına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamada bulundu: YSK’nın takvimine göre 9 Nisan’da aday listelerimizi teslim edeceğiz. 3 dönem kuralı ve diğer sebeplerle aday listelerimizde yeni isimler yer alacak.” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.