DOLAR 32,5951 0.34%
EURO 34,8203 0.19%
ALTIN 2.512,971,17
BITCOIN 20919091,45%
Ağrı
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsmet Oğuzkan’ın Kaleminden:VALİ’NİN KAHVALTISI ACILI OLDU

İsmet Oğuzkan’ın Kaleminden:VALİ’NİN KAHVALTISI ACILI OLDU

ABONE OL
01:35 | 02 Ekim 2020 01:35
İsmet Oğuzkan’ın Kaleminden:VALİ’NİN KAHVALTISI ACILI OLDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tutak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Üyesi görevini yapan İsmet Oğuzkan,

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un basın mensuplarına yönelik kahvaltı programına gölge düşürenleri kaleme aldığı zehir zemberek yazısında sitem etti.

VALİ’NİN KAHVALTISI ACILI OLDU

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, Millet Bahçesindeki basın kahvaltısı programında Ağrı İl ve ilçelerindeki yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi.

Vali Varol’u Millet Bahçesindeki karşılama programı sırasında yetkililerin basın kuruluşu başkanlarına karşı yaptığı olumsuz konuşmalar hiç şık olmadı. Kem sözler sahibinindir. Kraldan çok kralcı olmanın ne mantığı, nede mantalitesi yoktur. İnsanlar, insanların içinde insana hasret yaşarlarmış. Doğru yapılmayan yanlıştır. Yapılan yanlış ise doğru değildir.

40 tane eğri cetvelden 1 tane doğru çizgi çıkması beklenemez. Yazmıyoruz olmuyor, yazıyoruz çaresi bulunmayacaksa yazar olmanın da anlamı yoktur.

Ağrı’nın çiçeği burnunda, çalışkan, başarılı, olumlu, ılımlı, hakkaniyetli, mütevazi, insani duyguları yüksek bir Vali’nin tamamen halis niyetlerle basın mensuplarıyla tanışma, hasbıhal etme ve yapacağı çalışmaları hakkında bilgilendirmek üzere kahvaltı tertip etmesinden daha güzel, daha doğal ne olabilir ki. Ama gelin görün ki, yeni Vali’nin bu iyimser organizesine kötümserlik tohumları ekmek isteyenler var. Birileri basını dizayn etme ve kendisini Vali’ye şirin göstermek için tertip peşinde…

Vali Varol, basına yaptığı açılış konuşmasında” Basının zor bir görev üstlendiğini, gece gündüz demeden, emek vererek yoğun çalıştığını belirtti. Vali Varol; basın mensuplarıyla sohbet ederek, Ağrı il ve ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Varol, basının sosyal hayata katkısı olduğuna inanan biriyim. Turizm, eğitim, tarım ve hayvancılık alanlarında Ağrı’nın hak ettiği yere ulaştıracak çeşitli proje fikirlerimiz var, bu hususta katkılarınızı bekliyorum.” dedi. Göreve başladığı ilk gününü vatandaşlar ile geçiren Vali Varol’un bu tempo ile kentin bir çok eksiğini bire bir sahada görüp yerinde çözüme ulaştırıp halk ile iç içe bir dönem yaşayacağını gördük. Basın olarak bunları da yazdık.

Ağrı Valisi’nin basın mensuplarına verdiği kahvaltı menüsünde Ağrı Dağından sonra yüksek yüksek tepeleri yarattığını zanneden Orkun beyefendinin pervasız tavır ve söylemleri vardı. Valinin kahvaltı sofrasına ‘’zıkkımı’’ bırakmak isteyen Orkun Bey’in gergin tavırları yenilir yutulur gibi değildi. Kükremiş sel gibiydi enginlere sığmaz taşardı.

Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz sosyal medya hesabından yaptığı yorumda

‘’ Maalesef bu sorumsuzluk eskiden olduğu gibi bu dönemde devam ediyor. Bir il’de veya ilçede kimler gazeteci bilinmiyorsa o da basın mensuplarının sorunu değil bilmeyenlerin ayıbıdır.’’ Diyor. Faruk Başkan haksız değildi.

Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Söyler Haber Sitesi sahibi Sıddık Söyler ile Ağrı Basın Birliği Genel Sekreteri ve Ağrı Gerçekleri ,Ajans 04 , 04 haber.net Sitesi imtiyaz sahibi duayen Gazeteci Yılmaz Daş’ın konuya ilişkin kaleme aldığı yazıları okuyunca objektif yorumlarına gıpta ile baktım.

Benimde mensubu olmaktan gurur duyup Genel Başkanlığımızı yürüten, Türkiye genelinde onlarca temsilciliği olan Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti ile Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) adıyla gazetecilik meslek örgütlenmesinde yepyeni bir başlangıç olarak ortaya çıktık. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun olağanüstü desteği ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Ekim 2019 tarihindeki onayıyla ’’uluslar arası birlik’’ statüsü kazanan Küresel Gazeteciler Konseyi Ağrı İl Temsilciliğini yürüten ve Hürses Yayın Gurubu imtiyaz sahibi olan Gazeteci Nihat Aydın’a karşı Orkun Bey’in kabalığı, ahbap çavuş ilişkisi olanlara gösterdiği ilgi, diğer gazetecileri yok sayan tavrı, tepeden bakan, kaba davranışıyla agresifleşen ve amacını aşan söylemiyle kırmış olmasını şiddetle kınıyorum. Orkun efendi egonuzu tatmin etme ve birilerinin değirmenine su taşıma gayretinizi anlıyoruz. Bizim orada olmamızı hazmedemiyorsan çıkıp açıkça söyle… Valimiz yeni sizi tanımıyor, yakında tanıyacak. Nasıl ayrımcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı, nifakçı olduğunuzu, sudan sebeplerle nasıl garez ettiğinizi elbette zamanla öğrenecektir.

Orkun bey, Özel Kalem protokol Müdürü olabilirsiniz, bu size kişilere hakaret etme, rencide etme hakkı vermez.Ayrıştırıcı ve kişileri üzen, silen özelliğinizle özel kalem yerine özel silgi olduğunuzu görüyorum.

Vali beyin sizin bizlere karşı tavassut tavır ve söylemlerinizden haberi yoktur. Yaptıklarınızdan haberdar olsun istedik. Laga lugamız yoktur.

Devir döner, çarkı döndürür. Dememişler mi keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Gelin sizi hesabın döndüğü yere götüreyim.

Bir adam vardı. Hükümdarın yanında ayakta durur, ’’ iyilik edene, iyiliğine karşı ihsanda bulun, çünkü kötülük yapana, yaptığı kötülük yeter,’’ derdi.

Onu çekemeyen bir adam hükümdara: ‘’ Bu adam, hükümdarımızın ağzının koktuğunu söylüyor,’’ diye şikayet eder.

Hükümdar, buna inanmayınca adam, ‘’Onu çağırır ve dikkat edin, size yaklaştığı zaman, ağız kokunuzu duymamak için, elini burnuna koyacaktır, ‘’ der.

Hükümdarın yanından çıkınca adamı evine davet eder ve sarımsaklı yemek yedirir. Adam oradan çıkıp, hükümdarın huzuruna gider.

Hükümdar, bana yaklaş der. Adam yaklaşır ve hükümdar ağzındaki sarımsak kokusundan rahatsız olmasın diye, eliyle ağzını kapatır. Hükümdar, demek ki söylenen doğruymuş der.

Hükümdar, kendi el yazısı ile yalnız mükafat name yazardı. Hemen, kalkıp el yazısı ile

Bu mektubu taşıyan adam sana gelince, onu öldür ) diye yazılı mektubunu ,bir valisine götürmesini söyledi.

Adam mükafat name mektubunu götürürken, kendisini çekemeyen adamla karşılaşır. Elindekinin ne olduğunu sorunca, hükümdarın mükafat mektubudur der.

Diğeri, yalvararak, o mektubu bana ver, ben götüreyim ve mükafat alayım der.

Verir. O da alıp, valiye götürür. Vali ona ‘’getirdiğin mektupta, seni öldürmem yazılıdır’’ der.

Adam, ‘’Bu mektup benim için değildir. Allah Allah, şu başıma gelene bak.

Ben dönüp, hükümdara vaziyeti arz edeyim’’ der.

Vali ‘’Hükümdarın emirnamesi geri çevrilmez’’ deyip, adamı öldürür.

Öbür adam hükümdarın yanına gidince hükümdar hayret eder. ‘’Mektubu ne yaptın?’’ der.

‘’Filan kimseye rastladım. Mektubu hediye etmem için çok yalvardı, bende verdim’’ der. Hükümdar, senin bana ‘’hükümdarın ağzı kokuyor.’’ dediğini söylemişti.

‘’Hayır, asla’’ dedi. Peki, öyleyse, yanıma yaklaşınca neden burnunu tuttun? der.

Efendim, o bana sarımsaklı yemek yedirdi. Size yaklaşınca, ağzımın kokusu ile sizi rahatsız etmemek için ağzımı tuttum’’ cevabını verir.

Hükümdar, ‘’haklıymışsın, kötülük edene, ettiği kötülük yeter’’ dedi.

Osman Çırak Müdürüme hatırlatmak isterim. İlimizde Ağrı Gazeteciler Cemiyeti’nin haricinde Orta Doğu Gazeteciler Cemiyeti, Ağrı Basın Birliği, Ağrı Dağı Gazeteciler Cemiyeti, Patnos Gazeteciler Cemiyeti, Taşlıçay Gazeteciler Cemiyeti ve Tutak Gazeteciler Cemiyeti 5253 Sayılı Kanun kapsamında kurulmuş, resmi kayıtları ise Ağrı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünde mevcuttur.Yasayla kurulmuş olanı yok sayamaz,Valimizi yanlış bilgilendiremezsiniz. Bizleri dikkate almayacaksanız Sayın Valimizin davetine neden çağırdınız.

Yılmaz Daş’ın dediği gibi,’’ Önceki Valimiz sosyal medyayı kullanmıyordu. Haberlerimizin kendi masasına gidip gitmediğini bilmiyorduk ama şimdi sosyal medyayı kullanan bir Valimiz var. Haberlerimizi doğrudan kendisine atma fırsatımız var.

Bu yüzden sen dâhil, bu şehri kutuplaştırmaya çalışan herkes şunu bilmeli ki basına değer veren ve basının yazdıklarını takip eden bir Valimiz var.’’

Bir başkası ile olan farklı ilişkileri dolayısı ile sizi yanlış bilgilendiren adı geçenlere hadlerini bildirirseniz sizlere minnettar kalırız sayın Valim.

Biz sizi sevdik ve size inanıyoruz sayın Valim. Ağrı sizi çok erken sevdi ve sonuna kadarda destekleyecektir

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.