DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20762482,75%
Ağrı
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İslami İlimler Fakültesi’nde Mezuniyet Töreni Düzenlendi

İslami İlimler Fakültesi’nde Mezuniyet Töreni Düzenlendi

ABONE OL
20:42 | 31 Mayıs 2023 20:42
İslami İlimler Fakültesi’nde Mezuniyet Töreni Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi’nden mezun olacak öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi. Törende, Türkiye’de pilot uygulama olarak uygulanan ve ilk kez Üniversitemizde açılan %100 Arapça programında öğrenim gören uluslararası öğrenciler de mezuniyet sevinci yaşadı.

Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Faruk Kaya, Prof. Dr. Mucip Genişel, Başakşehir Arap Dili ve İslami İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. İmaduddin Reşid, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yerinde ile akademik, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Türkiye’de ilk kez AİÇÜ’de açılan %100 Arapça programından mezun öğrenci vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, programa katkılarından dolayı Başakşehir Arap ve İslami İlimler Akademisi’ne ve İbrahim Çeçen (IC) Vakfı’na teşekkür etti.

Üniversite eğitimini nesiller arası bir randevu olarak gördüklerini ifade eden Prof. Dr. Karabulut, “Ben ve arkadaşlarım, hayatınızın bu çok önemli dönemini en dolu, en doyurucu ve en verimli bir şekilde geçirmeniz için çalıştık. Bu süreçte sizlerden de birçok şey öğrendik ve sizin de katkılarınızla üniversitemiz daha iyiye doğru yol kat etmiş oldu.

Bizler; Üniversitemizi, öğrencilerimizi, birbirimizi, yaşadığımız coğrafyayı seviyoruz, el ele çalışmayı seviyoruz, başarmayı seviyoruz, başarılarımızla gurur duymayı seviyoruz. Bugün yaptıklarımızın yarınımızı şekillendireceğini biliyoruz. Bugün yaptıklarımızın, bizi güçlü kılan sevgi, saygı, başarı ve güven çemberlerini güçlendirecek eylemler olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Türkiye’nin 21. yüzyıl için belirlediği vizyon ve hedeflere ulaşmasında diğer üniversiteler gibi AİÇÜ’nin de önemli rol oynayacağını vurgulayan Prof. Dr. Karabulut, “Gerek ülkemizin küresel güç olma, gerekse 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinde nitelikli insan gücü yetiştirilmesi büyük önem arz etmektedir.

Hiç kuşkusuz ki, dijital dönüşüm çağını yakalayabilen ülkeler geleceğin lider ülkeleri olacaktır. Bu ekonomik ve sosyolojik toplumsal dönüşüm aynı zamanda yüksek nitelikli insan kaynağını ve dijital yetenek düzeyini öngörmektedir. Bacon’un dediği gibi “Bilgili olmak egemen olmaktır.” Bugün dünyada en iyi kazanan, en büyük şirketlerin çoğu Dijital Dönüşüm Çağını yakalayabilen bilgiyi kullanabilenlerdir.” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Prof. Dr. Karabulut, “Hepinize, cesaretle başladığınız bu yolda, başarılar, mutluluklar dilerim. Kendinizi bilmeye; merhametli, müşfik, dürüst, adil ve hakkaniyetli yaşamaya çaba göstermek, vazgeçmeyeceğiniz şiarınız olsun.

Çalışma ve öğrenmenin yaşı olmadığını da hiçbir zaman unutmayın. Çünkü değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Bugünü, bir ayrılık olarak görmeyin. Hayatta başarılarınızı bizlerle paylaşın, üniversitenizi sık sık ziyaret edin, bizimle görüşün. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur.” dedi.

2022-2023 eğitim öğretim yılının AİÇÜ için her anlamda çok başarılı bir yıl olduğunu dile getiren Prof. Dr. KARABULUT, bu başarıda emeği geçen, tüm akademik, idari personel ve öğrencilere teşekkür etti. Prof. Dr. Karabulut, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Başakşehir Arap Dili ve İslami İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. İmaduddin Reşid, öğrencilerin AİÇÜ’de aldıkları eğitimden dolayı çok şanslı olduklarına dikkat çekerek, “Burada aldığınız eğitimi ve ilmi bilgileri gittiğiniz, görev yapacağınız ülkelere yayacaksınız. Hiçbir zaman Ağrı’yı ve Üniversitenizi unutmayın.” dedi.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Yerinde ise mezun olacak öğrencileri tebrik ederek, öğrencilere meslek hayatlarında başarılar diledi. Prof. Dr. Yerinde, öğrencilere her zaman destek olan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut’a ve üniversite yönetimine teşekkür etti.

Programda, İslami İlimler Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Ağırman, “Son Nasihat” isimli bir konuşma yaptı. Fakülteyi derece ile bitiren öğrencilere plaket ve ödüllerinin verildiği tören, mezuniyet anısına fotoğraf çekimi ile sona erdi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.