DOLAR 32,3773 0.16%
EURO 35,0386 -0.1%
ALTIN 2.323,830,20
BITCOIN 2267740-0,51%
Ağrı

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İshak Paşa Sarayı’na ziyaretçi akını

İshak Paşa Sarayı’na ziyaretçi akını

ABONE OL
14:23 | 24 Nisan 2023 14:23
İshak Paşa Sarayı’na ziyaretçi akını
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı ilimiz Doğubayazıt ilçesindeki Osmanlı eseri tarihi İshak Paşa Sarayı’nın, Ramazan Bayramı sürecinde yaklaşık 8 bin ziyaretçi ağırladığı bildirildi.

Geleneksel Türk Mimari karakterinde ve Selçuklu Mimarisi biçiminde inşa edilen bir yapı olarak bilenen, ilçenin 7 kilometre güneyinde bir tepenin üzerinde kurulu saray, Ramazan bayramı tatilinde de ziyaretçilerin en uğrak yeri haline geldi.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde yer alan tarihi yapının yerleşkesinde cami, odalar, surlar, türbe, iç ve dış avlular, divan ile harem salonları yer alıyor.Son yıllarda acentelerin bölgeye turlar düzenlemeye başlamasıyla batı illerinden de gruplar halinde saraya gelen ziyaretçiler, burada adeta tarih yolculuğuna çıkıyor.

Ziyaretçiler bayram şekeriyle karşılandı

Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğunluğun arttığı sarayda görevli personel ziyaretçilere şeker ikram edip bayramlarını kutladı. Ziyaretçiler, sarayın yanı sıra Eski Bayezid Camisi, Doğubayazıt Kalesi’nden geriye kalan surlar ve İslam alimi Ahmed-i Hani’nin türbesini de gezdi.

Bayram tatili sürecinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, yaklaşık 8 bin ziyaretçi tarihi saraya geldi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, İshak Paşa Sarayı’nın yılın her dönemi ziyaretçi kabul ettiğini söyledi.

Gelenlerin tarihi mekanı çok beğendiğini ifade eden Kösedağ, “İshak Paşa Sarayı’nın Ramazan Bayramı’nda açık olmasıyla ilgili çok sayıda telefon geldi. Biz de sarayı bayramın ilk günü öğleden sonra açtık. Geçmiş bayramlara oranla ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Havaların ısınmaya başlaması ve turizm sezonunun başlamasıyla bu yoğunluğu sarayda görmek mümkün.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.