DOLAR 32,4807 -0.2%
EURO 34,9523 0.31%
ALTIN 2.434,180,47
BITCOIN 2094474-0,10%
Ağrı
17°

AZ BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İş insanı Hamdi Ulukaya’dan deprem bölgesine yardım kampanyası

İş insanı Hamdi Ulukaya’dan deprem bölgesine yardım kampanyası

ABONE OL
18:59 | 13 Şubat 2023 18:59
İş insanı Hamdi Ulukaya’dan deprem bölgesine yardım kampanyası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika’da yaşamını idam ettiren Türk İş insanı Hamdi Ulukaya, deprem bölgesine yardım kampanyası başlattıklarını ve ilk etapta 5 milyon dolar bağış topladıklarını açıkladı.

ABD’de iş yapan girişimci Hamdi Ulukaya, anlamlı bir çağrıda bulundu. Depremzedeler için şimdiye kadar 5 milyon dolar topladıklarını dile getiren Ulukaya, “Kısa zaman sonra hedef 50-100 milyon dolar. Bütün dünyadan yardım etmek isteyenler var. Türkiye’nin dünyanın başka yerlerinde de yaşasa kalbi burası için atan iş insanları var. Bir ses, tek ses Anadolu’nun sesini çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu siyaset, şu, bu değil. Birliktelik zamanı. Bu mesajı dünyaya vermemiz lazım. Bizim ne olduğumuz bu tür zamanlarda ortaya çıkar. İyi dönemde herkes iyi.

Bizler çok uzaklarda olsak da Amerika’dayım, gönlümüz, yüreğimiz, acılarımız Türkiye’de. Çok duygusal zamanlar. Hepimiz insanız. An be an yaşıyoruz. Kendimizi oradaymış gibi hissediyoruz. Böyle zamanlarda ilk günler çok önemli. Acı olunca önce yapılan işleri yapmamız lazım. Buradan ne yapabiliriz? Nasıl bir el ve yürek olabiliriz. Buradan en kolay gelecek şey para. En hızlı yapabileceğimiz şey, hemen bir araya gelip orayla irtibata geçip maddi yardım göndermek. Saatler içerisinde bunu başlattık. Önce Washington’da sayın büyükelçimiz Murat Bey ve Amerikalı dostlarımızla görüştük.

İş dünyasının, iş adamlarımızın hemen harekete geçme zamanı. Burada paranın miktarı çok önemli. Bunu küçümsemiyorum. Müthiş ihtiyaçlar var. Türkiye’deki iş adamlarımızdan, Amerikalı iş insanlarımızdan çok güzel haberler geliyor. Ülkemizde girişimcilerin, iş adamlarımızın ön ayak olmasının yurt dışında çok büyük etkisi olacak. Zannedersem 5 milyon liralar 50-100 milyonlar olacak. Arizonalı iş adamımız Bolulu çok saygı ve sevgi duyduğum bir abimizin başlattığı kampanya. Türkiye’yi seven insanların bu platformu ayakta tutmaları çok önemli. Bu çok güzel hizmet. Bunlar akredite edilmiş, Google, Microsoft gibi şirketlerin de el uzattığı platform.

Burada güven aşırı önemli. Bu güveni bildiğim için Turkish fan ve AFAD aracılığı ile köy ve kasabalara ulaşmamız lazım. Bir ses, tek ses Anadolu’nun sesini çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu siyaset, şu, bu değil. Birliktelik zamanı. Bu mesajı dünyaya vermemiz lazım. Bizim ne olduğumuz bu tür zamanlarda ortaya çıkar. İyi dönemde herkes iyi.” İfadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.