DOLAR 32,5559 0.04%
EURO 34,9970 0.36%
ALTIN 2.425,460,10
BITCOIN 2087584-4,10%
Ağrı
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İl Tarım Orman Müdürü Engin:”Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” Kampanyasına Çağrı Yaptı

İl Tarım Orman Müdürü Engin:”Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” Kampanyasına Çağrı Yaptı

ABONE OL
18:06 | 30 Aralık 2020 18:06
İl Tarım Orman Müdürü Engin:”Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” Kampanyasına Çağrı Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İl Tarım Orman Müdürü Kenan  Engin:Türkiye’de “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” Kampanyasına Çağrı Yaptı

AĞRI-​Türkiye, gıda kayıp ve israfı ile mücadelede kapsamlı bir projeyi hayata geçirdi. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) desteği ile hayata geçirilen “Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık” projesi Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin düzenlediği dijital basın toplantısı ile tanıtıldı.

Sayın Bakanımız PAKDEMİRLİ:

“Gıda Kayıp ve İsrafı İle Mücadelede Dünyaya Örnek, Kapsamlı Bir Projeyi Hayata Geçiriyoruz”

“Dünyada Üretilen Gıdanın, Her Yıl Üçte Biri Kaybediliyor ya da İsraf Ediliyor”

“Ülkemizde, Her Yıl 18,8 Milyon Ton Gıda Çöpe Gidiyor”

Yapılan tahminlere göre 2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyara, Türkiye nüfusunun ise 100 milyona ulaşacağını gösterdiğini belirten Bakan Pakdemirli “2050 yılında dünya gıda talebinde de yüzde 60’lık bir artış bekleniyor. Dünyada her 9 insandan 1’i açlıkla karşı karşıya iken, 670 milyondan fazla yetişkin ve 140 milyon genç ise obezite sorunu yaşıyor. Üretilen gıdanın, her yıl üçte biri yani 1,3 milyar ton ise kaybediliyor ya da israf ediliyor” diye konuştu.

Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şubesi personelleri tarafından afişler hazırlanıp kentin merkezi noktalarındaki ilan panolarına asılması sağlandı. Ayrıca gıda satış işletmelerine (market, bakkal vb.) bilgi verilerek vatandaşlarımızın görebileceği noktalara afişler asıldı.

Kampanya ile alakalı olarak açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Kenan ENGİN “Gıdanın kutsal bir değeri vardır. Açlıktan ve kıtlıktan insanların öldüğü bir dünyada gıdanın önemi gün geçtikçe daha da artmaktadır. Ayrıca her üç gıdadan biri çöpe gidiyor. Covid-19 pandemisi ile savaşmaya devam ettiğimiz bu günlerde gıda arzının önemi kadar gıdanın korunması ve israf edilmemesi de önem arz etmektedir. Bu zor koşullara rağmen ülkemize gıda sağlamaya devam eden çiftçilerimize teşekkür borçluyuz.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.