DOLAR 32,5664 0.06%
EURO 35,0337 0.42%
ALTIN 2.428,030,21
BITCOIN 2101459-3,40%
Ağrı
21°

AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

İl Tarım Müdürü Engin, Doğubayazıt’ta tarım işletmelerini ziyaret etti

İl Tarım Müdürü Engin, Doğubayazıt’ta tarım işletmelerini ziyaret etti

ABONE OL
20:00 | 12 Aralık 2020 20:00
İl Tarım Müdürü Engin, Doğubayazıt’ta tarım işletmelerini ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- ​İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Doğubayazıt’a gitti. İlk durak olarak İlçe Müdürlüğüne uğrayan ENGİN; Doğubayazıt Kaymakamı Mehmet Kemal AKPINAR’ı da makamında ziyaret etti.

Sonrasında Doğubayazıt’a değer katan Eydin-Cevan süt işletmesini ve İsmailoğulları Saanen keçi çiftliğini ziyaret eden ENGİN duyduğu memnuniyeti çiftçiler ve ilçe personeli ile paylaştı.

Eydin-Cevan işletmeleri müdürü Yasin BİÇER’le işletmeyi gezen ENGİN; işletmede yapılabilecekler konusunda her türlü destek vereceklerini, sütle kalmayıp yoğurt, peynir gibi süt ürünlerini üretmeleri konusunda teşvikte bulundu.

Ardından İsmailoğulları keçi çiftliğini gezen ENGİN; çiftliğin bölgede örnek bir yatırım olduğundan bahsetti. Çiftlik hakkında bilgi veren işletme sahibi Tolga İSMAİLOĞULLARI; ”İşletmemiz yaklaşık bir ay önce bir milyon liralık bir yatırımla hayata geçirildi. İşletmemizde yüz baş saanen keçisi, bir adet teke ve bir adet kuzu bulunmaktadır. İşletmemiz Avrupa Birliği standartlarında yapılmış olup ‘hasıl’ dediğimiz ürünle kendimiz keçilerin yiyeceği yemi üretmekteyiz. Gebe olan keçilerimiz doğum yaptıklarında sütünü sağıp sütünü de değerlendirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Ziyaretleri sırasında her iki işletmeden memnun ayrılan ENGİN’e İlçe Müdürü Salih AKKUŞ ve Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Şerif YILMAZ eşlik etti.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.