DOLAR 32,5919 0.34%
EURO 34,8388 0.23%
ALTIN 2.511,061,08
BITCOIN 21036152,22%
Ağrı
12°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HÜDA PAR’dan karlı yolların temizlenmesi için çağrı!

HÜDA PAR’dan karlı yolların temizlenmesi için çağrı!

ABONE OL
19:34 | 05 Şubat 2023 19:34
HÜDA PAR’dan karlı yolların temizlenmesi için çağrı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’da dün başlayan ve bugün devam eden kar yağışı, tüm kentte cadde ve sokakları beyaza bürüdü, ulaşımda aksamalara yol açtı. Kar yağışı nedeni ile vatandaşların ve araçların cadde ve sokaklarda ilerleyememesi nedeni ile HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Gökhan, yolların temizlenmesi için belediye ekiplerinin harekete geçmesi için çağrıda bulundu.

Dün gece saatlerinde başlayan ve bugün aralıklarla devam eden kar yağışı tüm kenti beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeni ile cadde ve sokaklar karla kaplandı, vatandaşlar ve araçlar zaman zaman ilerlemekte güçlük çekti.

Merkez mahalle, sokak ve caddelerin yanı sıra Ağrı’nın en işlek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi ile Eskivan Caddesi’nde esnaf kaldırımları temizleyerek vatandaşların ilerlemesine yardımcı oldu.

Belediye ekiplerinin temizlik yapmamasına tepki gösteren esnaflardan Aydın Aydın, “Uzun zamandır bu karı bekliyorduk, hamdolsun bu karın yağışı güzel oldu. Bereket karda var, mutluyuz kar yağışından. Belediyemizin pasifliği mevcuttur, sağ olsun belediye başkanını burada görmüş değiliz. O yüzden bu seçimlerde gereken neyse yapacağız.” dedi.

Zamanında hizmetin yapılması gerektiğini belirten HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, kar kaplı yol ve caddelerde vatandaşların, araçların ilerlemekte zorlandığını söyledi. Şaban Gökhan, kar yağışının eziyet haline getirilmemesi için,

“Uzun süredir ülkemizin birçok kesimine yağış olmuyordu, hamdolsun bereketli yağış toprakla buluştu. Karın toprakla buluşmasına halkımız, çiftçilerimiz sevindi, şükrediyor, hamt ediyor. Ama maalesef gördüğünüz alanlar kaldırım, vatandaş kendi sorumluluğunu yerine getirmiş, kaldırımları, kapılarının önünü temizlemiş.

Her zaman olduğu gibi yetkililer ise sorumluluklarını yerine getirmiyorlar. Caddeler kar içinde, insanlar yürümekte zorlanıyor. Her zaman olduğu gibi yetkilileri göreve davet ediyoruz. Halkımıza bu cezayı çektirmeyin, biran önce bu kar yığınlarını temizleyin. Buralar memleketimizin en işlek caddeleri ve bu haldeler.

Mahallelerde yaptığımız incelemelerde şuna şahit olduk, mahalle aralarında araçların açmış olduğu tekerlek izlerinde vatandaşlar güçlükle yürüyebiliyor. Birçok noktada araçlar ilerlemekte güçlük çekince geldikleri yolu geri dönmek zorunda kalıyorlar. Zaten bu yıl ciddi manada bir kış görmedik, birkaç gündür kar yağıyor, bari birkaç hafta yerde kalacak bu karı eziyet haline getirmeyin. Zamanında hizmeti yapın, zamanında yapılmayan hizmet hizmet değildir.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.