DOLAR 32,3691 0.15%
EURO 35,0304 -0.18%
ALTIN 2.321,810,11
BITCOIN 2272281-0,67%
Ağrı

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HÜDA PAR İl Başkanı Gökhan: “Ağrı’daki başıboş sokak köpekleri tehlike oluşturuyor”

HÜDA PAR İl Başkanı Gökhan: “Ağrı’daki başıboş sokak köpekleri tehlike oluşturuyor”

ABONE OL
18:27 | 03 Ocak 2023 18:27
HÜDA PAR İl Başkanı Gökhan: “Ağrı’daki başıboş sokak köpekleri tehlike oluşturuyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, kentteki sokak köpekleri sorununa dikkat çekerek yetkilileri halkın sorununu gidermek için harekete geçmeye davet etti.

Başıboş sokak köpeklerinin yol açtığı sorunlar ve onların insan sağlığını tehdit etmesi ile ilgili bir açıklama yapan HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, insanların sokak köpeklerinden dolayı ciddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde bir öğrenciyi sokak köpeklerinin ısırdığını hatırlatan Gökhan, çocuğun uzun bir süre tedavi gördüğünü de sözlerine ekledi.

Köpeklerin sokaklarda sürü halinde dolaştığına dikkat çeken İl Başkanı Şaban Gökhan, “Malumunuz uzun zamandır Türkiye gündemini meşgul eden sokak köpeklerinin özellikle vatandaşlara saldırması, vatandaşı rahatsız etmesi, savunmasız çocukları, kadınları, yaşlılara saldırıları birçok yönü ile tartışılıyor. Bu durum ilimiz Ağrı’da da hat safhalara ulaştı. Özellikle okullara giden savunmasız çocukları, kadınlarımızı, yaşlılarımızı ciddi manada rahatsız ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda ilimizde Fırat Mahallesi, Batıkent sitesinde bulunan 75. Yıl İlköğretim okulunda okuyan bir çocuğumuza sokak köpeklerinin saldırısı sonucu o çocuğumuz ciddi manada yara aldı ve uzun bir zaman gözetim altında kaldı. Bu durum ciddi sıkıntıları da beraberinde getirmeye başladı. Aynı zamanda mahallelerde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde sadece mahallelere değil çarşı merkezine kadar bu sokak köpeklerinin indiğini gördük. Köpeklerin şehrin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nde, Nevzat Güngör Caddesi’nde, Kağızman Caddesi’nde, Vali Konağı Caddesi’nde sürüler halinde dolaştığını görüyoruz.

Bizler burada HÜDA PAR olarak tüm yetkililere sesleniyoruz, lütfen kendi görevinizin bilincinde olun ve halkımızı bu denli rahatsız eden sorunu gidermek için kendi görevlerinizi yerine getirin. Bu köpeklerin barınaklara, ıslah edilecek merkezlere götürülmesi gerekir. Lütfen herkes kendi görevinin bilincinde olsun ve tehlike saçan bu sorunu hep beraber kaldıralım. Çocuklarımız rahat bir şekilde okullarına gidip gelsinler, yaşlılarımız rahat bir şekilde sokaklara çıksınlar, bayanlarımız rahat bir şekilde sokaklara çıkabilsinler. Yetkililerin bu görev ihmallerinden dolayı vatandaşlar kendilerini savunmak zorunda kalıyor. Ve dolayısıyla ani göstermiş oldukları refleks sonucu bazen hayvanlara da zarar verebiliyorlar. Kimsenin bu ortamı oluşturmaması lazım. Aynı zamanda hayvanların taşımış olduğu kuduz hastalığı ciddi manada bir tehlikedir.” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.