DOLAR 32,3248 0.22%
EURO 35,1209 -0.04%
ALTIN 2.302,431,11
BITCOIN 23000142,83%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

HÜDA PAR Ağrı Teşkilatı’ndan kentteki çöp yığınları için çağrı!

HÜDA PAR Ağrı Teşkilatı’ndan kentteki çöp yığınları için çağrı!

ABONE OL
17:31 | 30 Kasım 2022 17:31
HÜDA PAR Ağrı Teşkilatı’ndan kentteki çöp yığınları için çağrı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, Ağrı’nın merkez mahallelerinde yaşanan çöp yığını sorunlarının yetkililerin çözüme kavuşturması gerektiğini belirterek, halkın daha sağlıklı bir ortamda yaşamayı hak ettiğini söyledi.

Çöp sorunun daha fazla hijyen ve sağlık problemine dönüşmemesi için yetkililerin harekete geçerek yığınların düzenli bir şekilde toplatılması için ilgili talimatların verilmesi gerektiğini belirten HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, biriken çöplerden halkın çok mustarip olduğunu söyledi.

Kazım Karabekir Mahallesi’nde İl Teşkilatı olarak yaptıkları ziyaret sırasında çöp yığını ile karşılaştıklarını belirten Gökhan, yığının okul önünde olmasının ayrıca dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.

Çöp yığınlarının okul önünde ciddi hijyen problemine yol açtığını söyleyen İl Başkanı Şaban Gökhan, “HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı olarak şuan Kazım Karabekir Mahallesinde halkımızı ziyaret ettik. Tabi ziyaretler esnasında ciddi manada göze çarpan bir sorunla karşılaştık. Yakın zamanda gündemimize almayı planladığımız bu sorun ziyaretler sırasında karşılaşınca sıcağı sıcağına işlemek istedik.

Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okulunun hemen giriş kapısının önünde bir çöp yığını ile karşı karşıyayız. Çocuklarımızın gelip eğitim aldığı bir alan. Ama maalesef hijyen kurallarına uymayan ve ciddi mikrop, hastalık barındıran bir çöp yığını ile karşılaştık. Bizler buradan yetkililere çağrıda bulunuyoruz, bu çöp yığınını biran önce kaldırmaları ve çöpleri biriktirmemeleri gerekir. Mahalle sakinleri ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, çöpün hafta bir gelip alındığını ifade ettiler. Bu tablo ciddi manada sağlık sorunlarına sebebiyet veriyor. Yetkililer bu halkın sağlık ve hijyenine önem vermeleri gerekir.

Aynı zamanda mahalle sakinlerine de çağrımız var. Çöplerini getirdikleri zaman çöp konteynırlarına atmaları gerekiyor halkımız. Boş kalan konteynırlarının önce dolması lazım, ilgililerinde bunu günü günübirlik gelip almaları lazım.

Gelip kepçe ile üzerinden alıp gidiyorlar, bu bölge çukur haline gelmiş su birikiyor burada, ciddi sorunla mahalleli baş başadır. Bu sorun sadece Kazım Karabekir Mahallesinden ibaret bir sorun olmadığını Ağrı’nın tüm mahallelerinde olduğunu gözlemledik. Fatih Mahallesinde de yapmış olduğumuz bir ziyaret esnasında yine çöp yığınları ile karşılaştık.

Yüzüncü Yıl Mahallesi de aynı durumda, Ağrı’nın tüm mahalleleri maalesef bu durumda. Halkın sağlık ve hijyenik bir şekilde, temiz ve nezih bir ortamda yaşaması için gerekli tüm imkanların oluşturulması lazım.” dedi.


 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.