DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2062453-0,33%
Ağrı
19°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan’dan yetkililere çağrı!

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan’dan yetkililere çağrı!

ABONE OL
16:42 | 29 Ekim 2022 16:42
HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan’dan yetkililere çağrı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Onarımına başlandıktan sonra bitirilemeyen çevreyolunda meydana gelen kazalar dolayısıyla HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, yetkililere çağrıda bulunarak yoldaki onarımın bitirilerek çift şeritli olarak trafik akışına başlanması gerektiğini söyledi.

Mayıs ayında onarımına başlanan çift şeritli yaklaşık 5 kilometrelik çevreyolunda tarifik akışı tek şeritli sürdürülmekte. Onarıma başlandıktan bugüne kadar yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen bitirilemeyen yolda meydana gelen onlarca kazada bazı vatandaşlar vefat ederken kazalarda onlarca kişi ise yaralandı. Kazalarda yaralananlardan bazılarının tedavi süreci devam etmekte.

Onarım sürecinin uzun sürmesinin halkı mağdur ettiğini belirten HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı Şaban Gökhan, yolun tamamlanması için yetkililerin harekete geçmeye davet etti.

İl başkan yardımcıları ile çevre yolunda açıklama yapan Şaban Gökhan, yolun üzerinde bulunan hastane, şehirlerarası otogar, tekstil kent ve öğrenci yurtları nedeni ile yaya trafiğinin yoğun olduğuna dikkat çekti.

Yol onarımının halk için eziyete dönüştüğünün altını çizen Şaban Gökhan, “Şu an çevre yolundayız. HÜDA PAR Ağrı İl Teşkilatı olarak burada bulunmamızın bir sebebi var, mayıs ayından beri devam eden çevre yolunun onarım sebebi ile tek şeritli trafiğin akışının sürdürülmesi yüzünden son bir ay içerisinde basına yansıdığı kadarıyla 8 kaza meydana gelmiş. Bu kazalarda yaşanan 2 can kaybı ile onlarca yaralı vatandaşımız var. Bu konuyu çeşitli defalar gündeme taşımamıza rağmen maalesef herhangi bir çözüm yapılmadı.

Hala trafik tek şeritli olarak devam ediyor, çalışmalar ise bitirilmiş değil. Karşımızda şehirlerarası otogar, arkamızda Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve aynı zamanda tekstil kent bulunmakta. Özellikle öğrencilerimizin bulunduğu yurtlarda bu bölgede.” dedi.

Gökhan, “Kazalar nedeni ile hastane yoğun bakım ünitesinde yatan üniversite öğrencilerinin bilgisi var elimizde. Halka reva görülen bu eziyetin biran önce kalkması için yetkililerin tüm hızıyla bu sorunu giderip, yolu çift şeritli şekilde trafiğe açması ve aynı zamanda uyarı levhalarının bulunmaması kazalara davetiye çıkarmakta.

Hız sınırlamasının olmaması, tır ve otobüslerin dikkatli ilerlememeleri kazalara sebebiyet veriyor. Can kaybının yaşanmaması ve yaralı sayısının artmaması için bu konuda gerekli mercilerin özerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerekiyor. Bizlerde bunu gündeme taşıyarak yetkilileri halkımıza hizmet etmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.