DOLAR 32,3312 0.24%
EURO 35,0532 -0.24%
ALTIN 2.279,410,10
BITCOIN 22849361,61%
Ağrı

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HDP’li  Belediyelere Kayyum Atandı

HDP’li Belediyelere Kayyum Atandı

ABONE OL
11:45 | 23 Mart 2020 11:45
HDP’li  Belediyelere Kayyum Atandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HDP’li Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine kayyum atandı, eşbaşkanlar gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Batman, Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyum atandı.

Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir ile Diyarbakır’ın Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul, Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Silvan Belediye Başkanı Naşide Toprak ve Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan terör operasyonunda gözaltına alındı. Polis, gözaltına alınan HDP’li başkanların görev yaptığı belediye binalarında arama yaptı.

Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen terör soruşturması kapsamında HDP’li 6 belediye başkanı hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine polis, haklarında yakalama kararı verilen Batman ile Diyarbakır’ın Eğil, Ergani, Lice ve Silvan belediyeleri ile HDP’li başkanların evlerine sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

Operasyonda Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir ile Diyarbakır’ın Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul, Ergani Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Silvan Belediye Başkanı Naşide Toprak ve Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Belediye binalarının çevresinde güvenlik önlemi alan polisler, HDP’li başkanların makam odalarında arama yaptı. Ekipler, hakkında gözaltı kararı verilen ve bulunamayan ismi açıklanmayan 1 başkanın yakalanması için de çalışma başlattı.

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyum atamalarıyla partinin 3 büyükşehir, 1 il, 29 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.

Kaynak:Gerçek Gündem

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.