DOLAR 32,5301 0.21%
EURO 34,7577 0.04%
ALTIN 2.489,581,12
BITCOIN 20455701,77%
Ağrı
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Haydi AĞRI Murat Ailesi İçin Elele

Haydi AĞRI Murat Ailesi İçin Elele

ABONE OL
12:31 | 08 Aralık 2020 12:31
Haydi AĞRI Murat Ailesi İçin Elele
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AĞRI- Gece evlerinde çıkan yangında, baba Özgür Murat (38), Çocukları Esmanur Murat (16) ve Berat Murat (14) maalesef feci şekilde hayatlarını kaybetmişlerdi.

Yangında çocuklarını kurtarmak için ikinci kez eve giren baba Özgür Murat  maalesef içeride bulunduğu esnada yangının büyümesi sonucu dışarı çıkamayarak çocukları ile birlikte feci şekilde yanarak can vermişlerdi..

Aile yangında her şeyini kaybetti, şimdi Kahraman Baba Özgür Murat’ın geride kalan ailesi için KIZILAY tarafından ”SICAK BİR YUVA ” kampanyası başlatıldı , haydi Ağrı, bu acılı aileye hepimiz el uzatalım, kışı kıyameti soğukta geçirmesinler..

Yardım etmek isteyenler için

HESAP ADI:TÜRK KIZILAY DERNEĞİ
BANKA ADI: ZİRAAT BANKASI
AÇIKLAMA: EV YARDIMI
İBAN: TR72 0001 0001 1500 0018 6854 17

Tarih 5 Aralık 2020’yi gösterdiğinde koca bir ailenin ocağına düşen harlı bir ateşin feryadı yankılandı her yerde. Ağrı’da bir evde elektrik sobasından büyük bir yangın çıkmış. O acımasız yangın, soğuğun ayazından kaçan Murat ailesinin yuvasını sarmış. Ölüme boyanmış dumanın kokusuyla uyanan baba Özgür Murat, hiç vakit kaybetmeden biricik yavrularına koşmuş. Can havliyle eşi Melek Murat’ı ve bebek denilecek yaşta olan iki çocuğunu alevlerin kucağından alıp dışarı çıkarmış. Hemen ardından yangının çıktığı odadan çıkamayan diğer iki evladını kurtarmak için yeniden alevlerin içine dalmış. Derken alevler büyüdükçe büyümüş oradan ne fedakar baba Özgür Murat ne de biricik yavruları Esma nur ve Berat çıkabilmiş. Bu acımasız ateş Esmanuru, kardeşi Berat’ı ve fedakar babalarını sevdiklerinden koparmış.

Üzüntümüzün de yangınımızın da tarifi yok.
Zira koca bir aile bundan sonra asla sönmeyecek bir yangının ateşinde harlanacak😢
Bir 23 Nisan sabahı bahara “Merhaba” diyerek gelmişti ve bir 5 Aralık gecesi kara bir kışa “Elveda” diyerek çekip gitti Esmanur.
Şimdi geride gözü yaşlı, gönlü yaslı çaresiz bir anne ve küçük yaşta yetim kalmış çaresiz çocuklar var.
Eşini ve 2 çocuğunu yangında kaybeden bu acılı Anne ve yetim çocuklara dernek olarak destek olmak istiyoruz. Resmi izin alınması noktasında iş ve işlemler için ağır ve uzun bir süreç gerektiğinden @turkkizilayi_agri Ağrı Kızılay’ın başlattığı kampanyanın desteklenmesini daha uygun olacağını düşündük. Bu kampanya sonucunda desteklerinizle Murat ailesinin geride kalan fertleri için bir ev alınmasına istiyoruz..
Anne ve çocukların acısını hafifletemeyiz ama onlara bu kış gününde başlarını sokacakları bir ev alarak omuzlarındaki ağır yükü bir nebze olsun hafifletme niyetindeyiz.
Artık sözün değil gönüllerin konuşacağı yerdeyiz. “Haydi Türkiye! El ele gönül gönüle bu aileyi kavuşturalım sıcacık bir eve.” diyoruz ve aşağıdaki hesap numaralarına maddi desteklerinizi sunmanızı istiyoruz..
*Aşağıdaki Kızılay’ın hesabının açıklama kısmına “EV YARDIMI“ yazarak destek olabilirsiniz.
Hesap Adı: TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ
Banka Adı: ZİRAAT BANKASI
TL Hesabı
TR720001000115000018685417 #köyokullarıyardımprojesi

 

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.