DOLAR 32,5741 0.02%
EURO 34,9249 0.04%
ALTIN 2.430,660,04
BITCOIN 2162113-0,76%
Ağrı
18°

PARÇALI BULUTLU

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Hanım Ağa’ Suna Kepolu Ataman köyleri geziyor

‘Hanım Ağa’ Suna Kepolu Ataman köyleri geziyor

ABONE OL
20:06 | 04 Şubat 2023 20:06
‘Hanım Ağa’ Suna Kepolu Ataman köyleri geziyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘Hanım Ağa’ olarak Diyarbakır ve çevresinde bilinen Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Suna Kepolu Ataman, zorlu kış şartlarında Diyarbakır’ın ilçe ve köylerini gezerek kadınların sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinliyor.

Diyarbakır’ın en ücra ilçe ve köylerine kadar giderek kadınlarla bir araya gelen Hanım Ağa, son olarak gittiği Kulp ilçesinde kar üzerinde kadınlarla halay çekti. Bölgede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en büyük destekçisinin kadınlar olduğunu belirten Ataman, “90’lı yıllarda bölgede en büyük acıyı kadınlar yaşadı. Son 20 yılda Cumhurbaşkanımız Türkiye’yi çok iyi bir yere taşıdı. Görüşme yaptığımız kadınlarımız da, eski Türkiye’ye dönmek istemiyor. Bana göre Kürtlerin gerçek partisi AK Partidir.” açıklamasında bulundu.

Güneydoğu’nun en büyük aşiretlerinden biri olan ‘Şeyhdoda Aşireti’nin lideri olan 51 yaşındaki bir çocuk annesi Suna Kepolu Ataman, Diyarbakır’ın en ücra ilçe ve köylerine kadar giderek kadınlarla bir araya geliyor. Kar-kış demeden kadınların sorunlarını dinleyen Suna Kepolu Ataman, bölgede kadınların ve genç kızların ‘Hanım Ağası’ oldu.

Son olarak gittiği Kulp ilçesinde kar üzerinde kendisini karşılayanlarla halaylar çeken Hanım Ağa, kadınlara da örnek oluyor. Talepleri ve sorunları tek tek ziyaret ettiği evlerde dinleyen Ataman, ailelere eğitim başta olmak üzere maddi ve manevi destekte bulunuyor.

Diyarbakır’da ilçe ve köy ziyaretleri sırasında bölge halkının AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a büyük umutlar bağladığını gördüğünü belirten Suna Kepolu Ataman, Diyarbakır başta olmak üzere bölgede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en büyük destekçisinin kadınlar olduğunu söyledi. 90’lı yıllarda bölgede en büyük acıyı kadınların yaşadığına dikkat çeken Hanım Ağa, “AK Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte bölge halkı için de önemli adamlar atıldı. OHAL’in ilk olarak kaldırılması, bölge insanı üzerinde büyük rahatlama sağladı. Bunun ardından atılan önemli adamlar, hayata geçirilen projelerle son 20 yılda Cumhurbaşkanımız Türkiye’ye çok iyi bir yere taşıdı.” dedi.

Kadınların hayata katılması, ekonomik özgürlüklerini sağlamaları açısından da hükümetin önemli projeleri gerçekleştirdiğini vurgulayan Ataman, “Bölge kadını artık daha güçlü ve kendine güveniyor. Yaptığımız köy ya da ilçe ziyaretleri sırasında bunu görebiliyoruz. Görüşme yaptığımız kadınlarımız da, sağlanan huzur ve güven ortamının devam etmesini istiyor.

Türkiye’yi eskiye götürecek iktidarlara şans vermeyeceklerini biliyoruz. Kadınlarımız eski Türkiye’ye dönmek istemiyor. Yine bazı siyasi partiler son günlerde bölge halkının oyunu almak amacıyla söylemleriyle dikkat çekmek istiyor. Bunu her insanın bilmesi gerekiyor, Kürtlerin gerçek partisi AK Partidir.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.