DOLAR 32,3826 0.19%
EURO 35,1081 -0.01%
ALTIN 2.324,800,24
BITCOIN 2275147-0,40%
Ağrı

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Günümüzde özlenen bir insan profili Cemal Kaya!

Günümüzde özlenen bir insan profili Cemal Kaya!

ABONE OL
12:51 | 19 Ekim 2020 12:51
Günümüzde özlenen bir insan profili Cemal Kaya!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Örnek bir siyasetçi, Ak Parti 22-23 dönem Ağrı Milletvekili, başarılı bir iş adamı, araştırmacı gazeteci yazar olan Cemal Kaya, makam değil insan sevdalısı olarak tanınır, bilinir! Yani günümüzde özlenen bir insan profili!

Kaya’nın siyasi hayatına, iş yaşamına ve insan diyaloglarına bakarsak neden ”GÜNÜMÜZDE ÖZLENEN BİR İNSAN PROFİLİ”dediğimiz daha güzel anlaşılır.

CHP 2002 yılında Ağrı’da ilk kez 2 milletvekili çıkarıyor bunlardan biri Cemal Kaya, bu seçimlerdeki başarı ve övgü tabi ki CHP’nin değil KAYA’nındır  (CHP Kaya’dan sonra Ağrı’da bir daha vekil çıkaramadı) Ağrı Kaya’yı bağrına basıyor, neden? Kaya’nın insan profilinde her şeyden önce”İNSANİ DEĞERLERİ” ön plana çıkıyor. Ağrı’nın 550 köy ve mahalleri, ilçelerinde nereye baksan KAYA’nın karşılığı çıkıyor, bölgesini çok iyi bilen, insanının dilinden anlayan hoşgörülü ve yüce gönüllü KAYA’nın milletvekilliği süresince ANKARA biz ağrılılar için ikinci evimiz olmuştu.

Kimin ne derdi sıkıntısı varsa adres ANKARA Cemal Kaya’ydı, kendine ulaşanlara yüreğini açan elini uzatan müşküllerini giderirken asla böbürlenmeyen naif yürekli yardımseverliliği ile hala günümüzde yad edilir, makam değil insan sevdalısı Cemal Kaya örnek bir siyasetçi ve dürüst bir iş adamı olarak gönüllere kurduğu tahta hala yerini korumaktadır.

2003 yılında CHP’den istifa eden KAYA AK PARTİYE geçer ve 2007 yılında AK PARTİ Ağrı’da 5 vekil çıkararak bir tarih yazar…

KAYA Ak Parti Ağrı milletvekili olduğu 22-23 döneme günümüzde özlemle bakar olduk, ilimizin o dönemdeki kadroları, koordineli çalışmaları, başarıları bugünlere örnek gösterilir.

Cemal Kaya’nın milletvekilliği yaptığı dönemlerde hayırseverliği ve dürüst siyaseti ile Ağrılıların gönlünde nasıl taht kurduğu hepimiz az çok biliyoruz.

Cemal Kaya denildiğinde ilk akla gelen eğitime ve gençlere verdiği değer ve pek çok güzel vasfı kendinde barındıran güzel bir insan.

Diyadin’de yaptırdığı, kendi adı ile anılan,Diyadin ”Cemal Kaya Anadolu Lisesi”,  babası merhum Sabri Kaya adına yaptırdığı, ”Sabri Ağa Öğrenci Yurdu” ile eğitim gönüllüsü Kaya, Ağrı’da bir ilk gerçekleştirerek  Ağrı Belediyesine  cenaze yıkama aracını bağışlaması, taziye evleri olmayan köylere yine bir ilki daha gerçekleştirerek taziye çadırları kurması, spora ve sporcuya değer vermesi ile de bildiğimiz Kaya, Ağrı Spora verdiği desteklerle de spor sevenlerin gönlüne ismini yazdırmıştır.

Kaya’dan sadece Ağrı’da yaptığı hayır işleri ve milletvekilliğinden söz etmek eksik kalır, orta doğu’da devlet erkanında altına imzasını attığı pek çok değerli projelerinin takdir edildiğini biliyoruz ve bunları asla gözardı edemeyiz, gönül isterdi ki Sayın Kaya’nın Ağrı’da da adından söz ettireceği değerli projelerin altında imzası olsun, ilimiz de kendisinin bu değerli projelerinden istifade etsin.

Cemal Kaya değerli güzel insan, yüce Allah bundan sonra da yolunu açık başarılarını daim etsin inşallah.

 

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.