DOLAR 32,3669 0.11%
EURO 35,0274 -0.17%
ALTIN 2.322,430,16
BITCOIN 22954022,85%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

GÜNEŞİN DOĞDUĞU ŞEHİR AĞRI’M

GÜNEŞİN DOĞDUĞU ŞEHİR AĞRI’M

ABONE OL
12:51 | 19 Ekim 2020 12:51
GÜNEŞİN DOĞDUĞU ŞEHİR AĞRI’M
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir şehir düşünün, sabah uyanıp pencereyi açtığınızda dışarıyı seyrederek iyi ki bu şehirdeyim hissine kapılıyorsanız, sizde artık Ağrılısınız. Bir şehir düşünün ki Nuh Peygambere ev olmuş ve insanlığın yeniden doğmasına ev sahipliği etmiş.

Ağrı sancılı bir şehirdir. Eksikleri vardır. İnsanında yaşam kaygısı her daim olmuştur. Çocukları zeki ve çalışkandır. Yetişkinleri ise gönül dostudur. Kadınları Annedir, kardeştir, yeri gelir arkadaş, dost ve sırdaştır. Ağrı’lı olmak büyük sorumluluk ister her eksiğe rağmen yeniden iyi ki Ağrılıyım diyebilmektir. Kolayı bu şehri bırakıp gidebilmektir. Zor olan ise her şeye rağmen bu şehri sevip daha yaşanabilir bir memleket haline getirebilmektir.

Düşünün sabah kalktığınızda evden çıkıp meşhur “Cumhuriyet Caddesine” geliyorsunuz. Bu caddede herkesi görmek mümkün ve herkesle selamlaşmak… Beklide en büyük kazanımdır. En büyük şansımız başka şehirlerde olmayıp da kentimizde olan saygıyı, sevgiyi, özlemi, acıları, yokluğu, kötü günde kenetlenmeyi bilen bir insan topluluğuna sahip olmasıdır.

Bir şehir düşünün farklı etnik kökenlere sahip insanların bir arada mutlu ve huzurlu yaşayabildiği, farklılıkları zenginlik olarak görebilen Güneş’in ilk doğduğu yer… Bir şehir düşünün tarihi geçmişiyle büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış… Bir şehir düşünün şiir gibi insanlara sahip ve şiir gibi duygulu akan Murat nehrine sahip.

Tarihi dokusu ve doğal güzellikleri ile bir serhat şehri olan Ağrı, Yaşar Kemal’in “ Ağrı Dağı Efsanesi” ne konu olmuş, İshak Paşa Sarayı ile, Dengbejleri ve Dengbej kültürüyle gelenekselliğinden kopmayarak modern dönemde de varlığını devam ettirmektedir.

Bir şehir düşünün ekim ayı ile birlikte her yerin beyaza büründüğünü ve nisan ortalarına kadar çetin kış şartlarının yaşandığını

ve bir de iki göz odalı evlerde teneke sobaların yandığını ve bütün bunlara rağmen yine umudundan bir şeyler yitirmediğini… Ve düşünün ki her daim karlı ve kararlı bir şehir…

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.