DOLAR 32,3520 0.31%
EURO 35,1249 -0.03%
ALTIN 2.302,691,12
BITCOIN 23085453,64%
Ağrı

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geleceğin Lojistik Merkezi Ağrı Olacak!

Geleceğin Lojistik Merkezi Ağrı Olacak!

ABONE OL
12:32 | 19 Şubat 2022 12:32
Geleceğin Lojistik Merkezi Ağrı Olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’nın en büyük sivil organizasyonu konumunda bulunan Ağrı Sivil Toplum Platformu, Ağrı Valisi Dr.Osman Varol’u ziyaret ederek, Ağrı ilinin sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştı. Toplantıda Vali Varol’un Ağrı’ya dair ortaya koyduğu gelecek vizyonu takdir topladı.

Ağrı ilinin sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaşıldığı toplantı, Ağrı Sivil Toplum Platformu’nun Ağrı’nın sorunlarına yönelik yapmış olduğu sunum ile başladı. Platformun 36 bileşenin yanı sıra Ağrı Vali Yardımcıları ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Müdürü’nün de katılım gösterdiği toplantıda Ağrı’nın tüm sorunlarının Ağrı Valisi tarafından çözülemeyeceğini, yerel yönetimlerin ve merkezi hükümetin alanında bulunana konuların bulunduğunun farkında olduklarını söyleyen Platform Başkanı Av. Mehmet Salih Aydın, “Biz 2019 yılında Sayın Cumhurbaşkanımıza Ağrı’nın taleplerini sekiz başlık halinde dile getirmiştik. Bunlardan iki başlık çözüldü, kalan altı başlık ise devletin gündemine girdi. Bugün bu taleplerimizi aynı şekilde devletimizin gündemine girmesi için dile getiriyoruz.” dedi.

 

Geleceğin Lojistik Merkezi Ağrı Olacak

Gelen talepleri büyük bir samimiyetle cevaplayan Vali Varol, Ağrı’da büyük bir vizyon ortaya koyduklarını ifade ederek “Ağrı, İranlı yetkililerin sözüyle onların batıya açılan kapısı. Biz de bunun bilinci ile Dilucu Sınır Kapısı ile Gürbulak Sınır Kapısının arasına bir gümrük yolu için çalışma başlatıyoruz. Bu yol tamamlandığında iki sınır kapısı arasında 85 kilometrelik bir kısalma olacak. Bunun tamamlanması ile Sarısu Ticaret Merkezi’ni de içine alan bir lojistik üs, serbest ticari merkez oluşturacağız. Bununla ilgili tüm fizibilitemiz hazır. Bu konuyu devlet ve siyaset olarak titizlikle takip ediyoruz. Gürbulak yenilenecek. Yenilenme sonrasında ülkemizin en önemli ve en nitelikli gümrük kapısı olacak. Sarısu bölgesindeki ticari alanlarla ilgili biz İran ile bir protokol yaptık. Üstümüze düşenleri yerine getirdi. Onların da yerine getirmesi ile o bölgede ciddi bir ticaret oluşacak.” dedi.

 

Ağrı Tren Yolu Çalışmaları Projelendirildi

Tren yolu ile ilgili Ağrılıların taleplerini bildiğini söyleyen Vali Varol “Tren yolu bizim de gündemimizdeki yerini koruyor. Bu konuda çalışmalarımızı projelendirdik. Ancak Ağrı-Horasan üzerinden bu yolun yapılması, yaptığımız fizibilite çalışmalarında çok maliyetli bir durum olarak ortaya çıkıyor. Biz bunu güzergâh olarak Kağızman yolu üzerinden Kars’ın Doğu Ekspresine bağlantı sağlayabilecek bir çalışma olarak planlamasını yapıyoruz. Fizibilite çalışmalarına yakında başlayacağız.” açıklamasında bulundu.

 

Ağrı’da Bazı Olaylar Şehir Efsanesi

Ağrı’da bazı olayların şehir efsanesine dönüştüğünü, Sivil toplum Örgütleri’nin halkı doğru bilinçlendirmesi gerektiğinin altını çizen Varol, “Kanada’ya on bine yakın göç verildiği bize gelen bir duyumdu. Arkadaşlarımıza talimat verdim, bu konuyu titizlikle araştırdık. Ağrı’dan Meksika’ya gidip oradan Kanada’ya geçiyorlar. Devletimizin elindeki resmi kayıtlarda Ağrılı olup Meksika’ya giriş yapan 900’e yakın kişi var. Bunların 600’e yakını Ağrı ikametli. Geri kalan ise Ağrılı olup, başka şehirlerde yaşayan veya ticaret yapanlar. Bu 600 hemşerimiz için oradaki yetkililer ile temastayız. Hemşerilerimizin orada zorluk yaşamaması için Türk Dernekleri de devrede. Bu konuda arkadaşlarımızı yetkilendirdik. Sıkıntı yaşayan var ise mutlaka bize ulaşsın.” dedi

TOKİ 3. Etap, Yeni Sanayi Sitesi, Uçak seferlerinin arttırılması, tekstil kent istihdamı, Karaköse Termal Tesisler, şeker pancarına yönelik teşvikler gibi birçok sektörde sorunlar dile getirildiği toplantı, Platform Başkanı Av. Mehmet Salih Aydın’ın Vali Varol’a plaket takdim etmesinin ardından son buldu.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.