DOLAR 32,5168 -0.08%
EURO 34,9706 0.36%
ALTIN 2.435,430,52
BITCOIN 2074810-4,01%
Ağrı
22°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fuat Erdem’in Kaleminden:Diyanet Bu İşe Ne Der?

Fuat Erdem’in Kaleminden:Diyanet Bu İşe Ne Der?

ABONE OL
11:56 | 24 Mart 2020 11:56
Fuat Erdem’in Kaleminden:Diyanet Bu İşe Ne Der?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olayın Dini boyutunu bilmiyorum ama kendi çapımda yazıp çizmekten başka ne yapabilirim diye düşünürken birden aklıma geldi.
Acaba kamu ve sivil toplum örgütleri tarafından bir heyet oluşturulsa ve insanların bu yıl vermesi gereken fitre, zekat ve hayır yardımları bir havuzda toplansa, hatta umre ve haç için ayırdıkları paraların hepsi olmasa bile bir kısmını bu havuza bağışlansa ve burada biriken paralar içinde bulunduğumuz bu olağan üstü durum sebebiyle işlerini kaybeden kardeşlerimize ve onların ailelerine günlük yaşamlarını idame ettirmeleri için harcansa, Allah katında yapmak istedikleri hayrın yerini doldurur mu? Bana kalırsa doldurur.

Ama dediğim gibi olayın dini boyutunu ve diyanet işlerini ne diyeceğinin bilmiyorum. Tavsiyem bunun dinen bir karşılığı varsa, bir an önce ilgili kurumların ramazan ayı gelmeden harekete geçmesi lazım. Kardeşlerimiz, arkadaşlarımız ve akrabalarımız işsiz ve güçsüzken “iftiharla” iftar sofrasına oturmamız pek mümkün değil. Devletimiz elbette ki gereken tedbiri alacaktır ve alıyor da.

Ama bu sadece devletin görevi değil, yarın tarih olacak bu hikaye hepimizin hikayesi olacak. Öyle olmalı ki tüm üzücü yanına rağmen millet olarak gururla anlata bileceğimiz yanları olmalı bu hikayenin. Verdiğimiz sınav sadece bir sağlık sınavı değil aynı zamanda bir insanlık sınavı.
Fikir benden, değerlendirme yetkililerden.

Dostça kalın….@EvdeKalın

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.