DOLAR 32,5012 0.16%
EURO 34,8229 0.27%
ALTIN 2.485,180,95
BITCOIN 1998473-3,27%
Ağrı
15°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fuat Erdem’in Kaleminden ‘Densiz!’

Fuat Erdem’in Kaleminden ‘Densiz!’

ABONE OL
21:21 | 01 Ocak 2021 21:21
Fuat Erdem’in Kaleminden ‘Densiz!’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araştırmacı ve Yazar Fuat Erdem i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılmasını “2020’nin felaketleri” arasında gösterdiği gerekçesiyle Sözcü gazetesine tepki gösterdi.

Erdem’den Sert Tepki! ‘Densiz!’

Araştırmacı ve Yazar Fuat Erdem Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin ibadete açılmasını “2020’nin felaketleri” arasında gösterdiği gerekçesiyle Sözcü gazetesine tepki gösterdi.

Erdem yapmış olduğu açıklamada, ‘Densiz sözcü 2020’de ki felaketler arasına Ayasofya’nın açılmasını da koymuş. Bence 2020 de başımıza gelen en güzel şeydi.’ ifadelerini kullandı.

HAÇLI ZİHNİYETİ

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, “Ayasofya’nın 86 yıl sonra tekrar camiye çevrilmesi ülkemizde ve birçok Müslüman ülkede sevinçle ve mutlulukla karşılandı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve dünyanın dört bir yanından gelen binlerce Müslüman’ın iştiraki ile yıllar sonra ilk cuma namazı kılındı. O gün milyonlarca vatandaşımız ve dünya Müslümanları fethin sembolü, ecdat emaneti Ayasofya’nın yeniden asli hüviyetine döndürülerek ibadete açılmasından dolayı sevinç gözyaşı döktü, mutluluklarını dile getirdi. Bundan mutlu olmayan yalnızca Hristiyan Avrupa, ABD ve İsrail’di. Bugün görüyoruz ki içimizdeki haçlı zihniyeti de Ayasofya’nın ibadete açılmasını içine sindirememiş ki deprem, sel, korona virüs gibi felaketler ile Ayasofya’nın ibadete açılmasını aynı kategoride zikredebilmiş” ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Ayasofya’nın ibadete açılması, temeli tevhid, tuğlası ilim, harcı erdem olan İslam medeniyetinin bütün zorluklara rağmen yükselmeye devam edişinin ispatıdır Elhamdülillah.”

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.