DOLAR 32,5423 0.25%
EURO 34,7676 0.06%
ALTIN 2.491,061,18
BITCOIN 20628034,05%
Ağrı
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fuat Erdem Yazdı: Çok Sorulan Sorunun Cevabı

Fuat Erdem Yazdı: Çok Sorulan Sorunun Cevabı

ABONE OL
21:18 | 29 Şubat 2020 21:18
Fuat Erdem Yazdı: Çok Sorulan Sorunun Cevabı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

9 yıl olmuş, bu sorunun cevabını bildiği halde halen bile ısrarla soranlar var. Ne işimiz var Suriye’de ? En yetkilisinden en yetkisizine defalarca bu sorunun cevabı verilmiş olmasına rağmen iç politikada azda olsa karşılığı olduğu için hükümet karşıtları tarafından sürekli bu soru sorulmakta. İçimizin yandığı ve şehitler verdiğimiz bu günlerde İstedim ki bir cevapta ben vereyim.

Şunu iyi biliyorum, eğer ki Mehmetçik bu gün Suriye de olmasaydı, eğer ki bizler ve ülkesi için canını vermeseydi, ben bu yazıyı yazmak ve sizlerde bunu okumak yerine Allah göstermesin şimdi bir birimizin boğazını sıkıyor olacaktık. Birimiz rejim yanlısı, birimiz muhalif, birimiz Amerikancı, birilerimizde Rus yanlısı olarak kamplara bölünecektik.
Suriye’nin ve Libya’nın içinde bulunduğu durumun aynısı bizde olacaktı. Yani başka bir değişle sınırlarımız ötesinde şehit olan kahraman Mehmetçiğimiz sınırlarımız içinde bizi bir birimize düşürmesinler diye canlarını feda ediyorlar ve bizler her ne işimiz var Suriye de diyişimizde birileri oralarda Mehmetçiğe mermi ve bomba atmak için cesaretleniyor. Bu gün Suriye ve Irak’ta Mehmetçiğimiz olmasaydı, oradaki tüm örgüt ve arkalarındaki emperyalistlerle şimdi kendi topraklarımızda ve halkımız 10 parçaya bölünmüş bir şekilde mücadele etmek zorunda kalacaktık.

Mehmetçiğin ve siyasi iradenin arkasında ülke kamuoyunun desteğinin olmadığı imajını yaratmak, kendi ülkesini işgalci gibi göstermek Mehmetçiğe zarardan başka hiç bir fayda sağlamaz. Binlerce kilometre uzaktan gelenlere işgalci demez, onlara ne işiniz var diye sormaz, soramaz ama kendi ülkesini Suriye ve dünya kamuoyu önünde hedef tahtasına oturtmak için elinden geleni yapar sonrada bizi niye bilgilendirmiyor sun diye timsah göz yaşı döker. Şunu bilmekte fayda var, bu kadar şehit verdikten sonra Mehmetçiğin ve devletin yanında olmak, yerinde bir karar olsa da geç kalınmış bir karar.
Ama yinede bu açıklamaları olumlu görüyorum, en azından Mehmetçiğe bir nebzede olsa moral olacaktır. Elbette ki Mehmetçiğimiz kahramanca mücadele edecektir ama başarı bizler destek vermedikçe gelmez.
Sakın ha bu dediklerimden hiç bir şart altında hükumet eleştirilmemelidir gibi bir anlam çıkarılmasın, eleştirilere katılmamakla beraber sadece yeri ve zamanlaması konusunda sorun olduğunu düşünüyorum.

Buna dikkat edersek,şahsi ve ülkemiz menfaatlerine daha iyi hizmet ederiz.
Her şeyi hükumeti yıpratmak için kullanmaya kalkarsanız ortada talip olacağımız bir hükümet kalmayabilir. Birileri Suriye ve Irak gibi her tarafı tarumar eder sende uzaktan bakarsın. Bizlerin ve çocuklarımızın geleceği için canlarını feda eden şehitlerimize rabbim rahmet eylesin ve şu an gerek sınırlarımız içinde gerekse dışında ülkemiz için görevde olan tüm Mehmetçiğimizi yüce rabbim korusun. Sen varsan, biz varız aslan Mehmetçik.
Dostça kalın…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.