DOLAR 32,4764 -0.21%
EURO 34,9555 0.32%
ALTIN 2.437,300,60
BITCOIN 20967470,03%
Ağrı
22°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

ERSAN BAŞAR; AĞRI DAĞI’NIN AÇILMASINI ÜMİD EDİYORUZ

ERSAN BAŞAR; AĞRI DAĞI’NIN AÇILMASINI ÜMİD EDİYORUZ

ABONE OL
20:00 | 29 Nisan 2020 20:00
ERSAN BAŞAR; AĞRI DAĞI’NIN AÇILMASINI ÜMİD EDİYORUZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Ersan Başar, Ağrı’da Video Konferans yönetimiyle katıldığı yerel bir yayında “Ağrı Dağı’nın Mayıs ayı içerisinde tırmanışa açılacağına dair” bilgiyi yalanlayarak, bunun bir temenni olduğunu söyledi.

Ağrı Dağı’nın terör dolayısı ile şu anda tırmanışa kapalı olduğunu söyleyen Başar;”Ağrı Dağı çok önemli bir dağ. Hem ülkemiz için hemde Dünya için büyük bir öneme sahip. Yüksek irtifa ve mistik özellikleri dolayısı ile tüm dünya dağcılarının gözdesi durumunda. Maalesef terör nedeni ile çıkışa yasak. Bu yıl Mayıs ayından sonra açılmasını ümit ediyoruz. Ne zaman tırmanışa açılacağına dair bir bilgimiz yok. Bu devlet büyüklerimizin ilgilendiği bir konu. Anca biz federasyon olarak Ağrı Valimiz, Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız ve Bakanlıklarımız nezdinde konuyu takip ediyoruz. Temennimiz yaz döneminde tırmanışa açılması ve 2020 yılında dağcıların Ağrı’yı ziyaret ederek iç turizmde bir hareketlilik sağlamasıdır. Şartlar uygun olursa, devlet büyüklerimiz bunu bizlere bildirecektir.” dedi.

EĞİTİMLERİMİZİ ONLİNE YAPIYORUZ

Salgın sürecinde eğitimlerin online yapıldığını söyleyen Başar; “Salgın başladıktan sonra, Gençlik ve Spor Bakanımızın talimatları ile faaliyetlerimizin tamamını durdurduk. Eğitim, yarışma ve toplantıların durdurulması olumsuz etki yarattı tabi ki. Bizde Türkiye Dağcılık Federasyonu olarak, uzaktan eğitim ile antrenörlerimizin eğitimine başladık. Tüm teknik heyetimize uzaktan eğitimle seminerler vererek evlerinde zamanı değerlendirmelerini sağlıyoruz. Hepsine sporu evde yapın ve evde kalın diyorum. İnşallah Pandemi süreci sona erdikten sonra, yüz yüze eğitimlerimize devam edeceğiz.” dedi.

https://youtu.be/xp0cxQCTzjk

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.