DOLAR 32,5741 0.1%
EURO 35,0081 0.47%
ALTIN 2.430,470,31
BITCOIN 2094262-3,77%
Ağrı
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Enflasyonla mücadele timi kuruluyor!

Enflasyonla mücadele timi kuruluyor!

ABONE OL
17:26 | 12 Şubat 2022 17:26
Enflasyonla mücadele timi kuruluyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyona karşı enflasyonla mücadele timi kurulacağını ve ilgili yerlerde gerekli adımları atacaklarını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı’nda enflasyonun düşürülmesine ilişkin çalışmalara değinerek, “Enflasyonla mücadele timi kuruyoruz. Bu tim, ilgili yerlerde gerekli adımları atacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde her alanda ama her alanda çok daha yeni tedbirler paketini sunacağız. Enflasyonla mücadelede fiyata yansıtılıp yansıtılmadığı noktasında gerekli adımları atacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak fahiş fiyatların daha sıkı bir şekilde denetleneceğini de belirterek, “Sizin kârınızla işimiz yok. Kârlarınızla alıp veremediğimiz yok. Ticaretinizle alıp veremediğimiz yok. Vergi Denetim Kurulu’ndaki müfettişlerimiz ve Gelir İdaresi’ndeki denetleyicilerimizle beraber özel bir tim oluşturuyoruz.

Arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat hareketleriyle ilgili her türlü enstrümanı ilgili bakanlıklarımızla yasal zemin dahilinde kullanacak ve yanlış yapanlarla ilgili en sert tedbirleri alacağız. 2021 Aralık öncesi fiyatlamaların güncellenmesi noktasında hep beraber yolumuza devam edeceğiz. Gıda bankacılığını yasal zemine kavuşturarak yaygınlaşmasını sağlayacağız.

Tüketiciyi yanlış yönlendirici bir pazarlama stratejisi olarak kullanılan önce fiyatı yükseltip, daha sonra kampanya adı altında gerçekleştirilen indirim şeklindeki uygulamaların Ticaret Bakanlığımızın uygulamalarıyla 1 Mart’tan itibaren önüne geçmiş olacağız. Birlikten berekete kazanan Türkiye olacak.” açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.