DOLAR 32,3785 0.16%
EURO 35,1844 -0.02%
ALTIN 2.325,310,27
BITCOIN 22916692,52%
Ağrı

KAPALI

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

 “En İyi Narkotik Polisi: Anne” semineri Ağrı’da düzenlendi

 “En İyi Narkotik Polisi: Anne” semineri Ağrı’da düzenlendi

ABONE OL
17:32 | 11 Kasım 2021 17:32
 “En İyi Narkotik Polisi: Anne” semineri Ağrı’da düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un katılımıyla “En İyi Narkotik Polisi: Anne” semineri düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla hayata geçirilen En İyi Narkotik Polisi: Anne projesi kapsamında Ağrı İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ilimizde bulunan 250 anne ve anne adayı kadına seminer verildi.

Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasının yürütüleceği proje kapsamında düzenlenen En İyi Narkotik Polisi: Anne seminerine katılarak uyuşturucu ile mücadele kapsamında çalışmaların büyük bir titizlik ve başarı ile yürütüldüğü ve proje kapsamında da birçok vatandaşımızın ve annenin bilgilendirildiğini ifade eden Vali Varol: “En İyi Narkotik Polisi: Anne projesi, ülkemizin ve tüm dünyanın karşı karşıya olduğu, geleceğe yönelik tedbir alınması gereken en önemli problemlerden bir tanesinin çözümü için sürecin en doğal aktörlerinden olan anneleri işin içine katarak onlarla bu soruna ortak bir çözüm aramak amacıyla İçişleri Bakanlığımızca hayata geçirilen önemli bir projedir. Dünyada ve ülkemizde her zaman çok ciddi bir problem olan narkotik meselesi, son zamanlarda insan eliyle çok küçük maliyetlerle kolayca üretilebilen sentetik maddelerin ortaya çıkması sebebiyle tüm dünya için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Bildiğiniz üzere uyuşturucu madde ile mücadelenin çok farklı dinamikleri var. İşin güvenlik boyutunda ciddi ve gayretli çalışmalar yürütüyoruz. Fakat biliyoruz ki sadece kolluk kuvvetlerimizin önleyici çalışmaları bunu engellemek için yeterli değil. Bu noktada sizlerin yardımına ihtiyacımız var. Bizler ne kadar gayret gösterirsek gösterelim sizlerin çabaları her zaman daha etkili olacaktır. Bu inançla çocuklarımızın geleceği için hep beraber çalışalım.” dedi.

Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen seminerde uyuşturucu maddeler konusunda anne ve anne adayları kadınlar bilgilendirilirken bağımlıların uyuşturucuyu sadece metruk ve terk edilmiş alanlarda değil, insanların gözü önünde kullandığına dikkat çekilip uyuşturucu bağımlıları üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda bağımlıların uyuşturucuyu kullandığı yerler arasında ilk sırada yüzde 47,5 ile kendi evlerinin yer aldığı vurgulandı.

Seminere Ağrı Valisi Dr. Osman Varol’un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Selahattin Bilgiç, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli ile anne ve anne adayı kadınlarımız katıldı.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.