DOLAR 32,3840 0.16%
EURO 34,9699 -0.32%
ALTIN 2.324,140,22
BITCOIN 22790841,35%
Ağrı

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Eleşkirt Belediye Başkanı Yakut’tan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut’a Ziyaret

Eleşkirt Belediye Başkanı Yakut’tan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut’a Ziyaret

ABONE OL
13:29 | 22 Şubat 2022 13:29
Eleşkirt Belediye Başkanı Yakut’tan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Karabulut’a Ziyaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut’u misafir etti. Prof. Dr. Karabulut, ziyarette ‘Geçmişten Günümüze Eleşkirt Kitabı’nı Belediye Başkanı Yakut’a takdim etti. 

AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya ve Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Yakup Karataş’ın editörlüğünü yaptığı “Geçmişten Günümüze Eleşkirt” kitabını Eleşkirt Belediye Başkanı Ramazan Yakut’a takdim etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversitelerin temel görevinin bilimsel araştırma yapma, sonuçlarını toplumla paylaşma, kişisel gelişimi sağlama, insanların entelektüel yaşamlarına katkıda bulunma ve iş yaşamının ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip insan kaynağını yetiştirmek olduğunu belirten Prof. Dr. Karabulut, “Üniversiteler, bu misyonlarının yanı sıra özellikle sosyoekonomik açıdan gelişmesini sürdüren bölgelerin kalkınmasına süreklilik arz eden bir şekilde katkıda bulunmaktadır. Ülke ve yerel ekonomi için önemli bir tetikleyici özelliği özelliğe sahip Üniversiteler, şehrin sosyal, kültürel, siyasal, bilimsel ve doğal çevresiyle devamlı etkileşim içerisindedir. Üniversitemizde kurulduğu günden bu yana Ağrı’nın sosyoekonomik ve sosyokültürel yapısına katkı sunan birçok çalışma yapılmıştır. Daha önce yapılan bilimsel çalışmalar gibi doğal ve beşeri coğrafya özellikleri ile arşiv kaynaklarına dayalı tarihi dokunun analizini içeren “Geçmişten Günümüze Eleşkirt” kitabının Eleşkirt’in gelişimine katkıda bulunmasını temenni ediyor, başta editörler Prof. Dr. Faruk Kaya ve Prof. Dr. Yakup Karataş olmak üzere eserde katkısı bulunan tüm bilim insanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Doğudan Yükselen Işık parolasıyla yola çıkan AİÇÜ bu çalışmayla ilçenin geçmişinden günümüze tarih ve coğrafyasına ışık tutulduğunu ifade eden Eleşkirt Belediye Başkanı Yakut, ilçeyi tarihi, coğrafi, iktisadi vb. yönleriyle ele alan ve bu alanda yapılan ilk çalışma olan eseri Eleşkirt’e kazandıran Prof. Dr. Karabulut ve kitabın editör ve yazarlarına teşekkür ettiğini söyledi.  

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.