Ehliyete yeni zam yolda!
Ağrı Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Nasır Çeper, yaz döneminde A-A2-B-C-CE Ve D Ehliyet sınıflarına maliyetler nedeniyle zam yapacaklarını açıkladı.

Ağrı Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Nasır Çeper, yaz döneminde A-A2-B-C-CE Ve D Ehliyet sınıflarına maliyetler nedeniyle zam yapacaklarını açıkladı.
14 Mayıs seçiminden sonra gerek hükümetin gerekse muhalefetin temmuz ayında asgari ücrete zam yapacağını açıkladığını, dolar kuruna bağlı olarak yakıt giderlerinin yükselme ihtimalinin ehliyet ücretlerini artıracağını söyleyen Ağrı Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Başkanı Nasır Çeper, “Bu gelişmeler Ağrı sürücü kursları olarak bizleri olumsuz etkileyecektir. Her kurumumuzda 8-10 kişi arası istihdam sağladığımızı düşünürsek ayrıca yine her kurumumuzda en az 4 araç olduğunu düşünürsek kurumlarımızın oluşacak bu maliyetlerle ayakta kalması çok zor görünüyor.” dedi.
Maliyet artışlarının fiyat artışını zorunlu kıldığını belirten Çeper, “Maliyetlerin artması üzerine B sınıfı kurs ücretleri 8 bin Lira ya çıkacağı ve B sınıfı ehliyet için toplam maliyet fiyatı 15 bin liraya çıkarılması beklenmektedir . Muhtemelen bu fiyatı haziran döneminde yürürlüğe girecektir.” diye konuştu.