DOLAR 32,5906 0.35%
EURO 34,8298 0.26%
ALTIN 2.495,680,47
BITCOIN 21047925,30%
Ağrı
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dr. Cengiz Çelik’ten Doğubayazıt’a Müjdeler ve Projeler

Dr. Cengiz Çelik’ten Doğubayazıt’a Müjdeler ve Projeler

ABONE OL
15:03 | 12 Eylül 2022 15:03
Dr. Cengiz Çelik’ten Doğubayazıt’a Müjdeler ve Projeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. Cengiz Çelik şehrin ve ilçenin ticari hayatının potansiyelini artırmak için yeni projeler ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ticaret hayatının daha canlı olacağına olan inancımız günden güne artıyor.   

Dr. Cengiz Çelik yeni projesi için, “Meteor Çukuru ve turizm potansiyeli, turizm cenneti Doğubayazıt’ın turizm değerlerini bir bir topluma ve ticarete kazandırıyoruz. gelişen İş insanı, gelişen toplum ve istihdam demektir.

Meteor Çukuru Ticari Master Planı; Meteor çukurunun çevre düzenlemesi, Panoramik cam köprü, Tüp asansör ve Yürüyüş izleme Teraslarıyla buranında Doğubayazıt ticaretindeki yerini almasını hedefliyoruz.

Ticaret Odası’nın görevleri arasında iş insanı, tüccar ve sanayicisini bir araya getirerek karşılıklı bilgi, görüş ve tecrübe paylaşımı sağlanmasını planlanmaktadır. Şehrin ekonomik döngüsünde tüm kesimlere fayda sağlamak ve stratejik planlamalar yaparak bölge insanına hizmet etmektir.

Sınır ticareti, turizm, sanayi tarımı ve sanayi hayvancılığı yönüyle potansiyeli olan kadim medeniyet şehri Doğubayazıt bir hayat üniversitesidir. Peki biz sırtımızda sepet içinde altın olan bu şehrin imkanlarından neden faydalanamıyoruz? Neden iş insanlarının hizmetine sunarak şehrimizde iş, aş, huzur, refah ve toplumsal verimliliğe çeviremiyoruz ? Bunun sebeplerinden biri alışılmış durum ve değişime iyi olmaya karşı psikolojik direncimiz ve biz yönetici, idarecilerin mevcut durumu topluma layık görmesi ! O zaman nerede kaldı topluma ve kimliğe saygı ve sevgi?

Toplumların bulunduğu durum toplum adına hareket eden temsil edenlerin esiridir. Toplum sosyo-kültürel olarakta ne kadar kalkındırılırsa ve değer verilirse şehirde o kadar güzelleşir ve yaşanabilir olur. Çünkü toplumların gelişim ve ilerlemesi yöneticilerin stratejik planlamalarıyla hayat bulur.

Sınır ticaretimiz beklenmedik bir şekilde durağana geçerse ne olacak?  Turizm değerlerimizi köy ve mezralardaki tarımsal-hayvansal ticari değerlerimizi bugünden planlamalı ve Ticaret Odası olarak şehrin kalkınmasındaki payını önemini ve görevimizi değerlendirmeliyiz.

Doğubayazıtta bu projeler olur mu demek yerine harekete geçelim. Şehrimize ve toplumumuza değer verelim. Dünyada bunu gerçekleştiren şehirler yöneticiler toplumlar bizden üstün değiller, yeterki bu şehrin ticari gücünü ve toplumun değerini bilelim harekete geçelim.

Doğubayazıtın işsiz gençlerine bireylerine fayda sağlayalım, bu bir başarı değil görevdir, topluma karşı görevlerimizi kendimize başarı addetmeyelim.

Görev bilinciyle üstümüze düşeni layıkıyla yapmamız dileğiyle. Hayırlı Olsun.” ifadelerini kullandı.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.